Xiaomi robot köpek ile tanışın! İşte CyberDog!

Xiaomi teknoloji dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. "Açık kaynak" kodlu bir robot köpek olan CyberDog sizi selamlıyor hadi tanışın!

Çinli üretici Xiaomi, CyberDog adlı yeni ürünü ile bugünkü basın toplantısında herkesi şok etti. CyberDog "Açık kaynaklı" yazılıma sahip robotik bir köpek. Şirket, bu ürünün 1000 adetlik sınırlı bir üretim ile pazara gireceğini açıkladı.

CyberDog adlı yeni bir dört ayaklı robot, Xiaomi'nin öngörülemeyen özelleştirme seçeneklerine sahip olduğunu söylediği "açık kaynaklı" yazılıma sahip deneysel bir ürün. Boston Dynamics şirketinden Spot robotunu tanıyorsanız, CyberDog bu tarzı ile onun uzaktan kuzeni oluyor.

CyberDog Xiaomi'den Akıllı Bir Robotik Köpek

Xiaomi’nin bu yeni ürünü, geçen yıl neredeyse 75 bin ABD dolarına satışına başlanan Spot robotuna karşı iyi bir alternatif. Boston Dynamics'ten Robot Spot, zorlu arazideki bir hastayla bağlantı kurmak, mayınlı alanları incelemek için çeşitli kurtarma amaçları için kullanıldı ve ordu tarafından da test edilmişti. Çinli Xiaomi'nin robotunu hangi amaçla geliştirdiği henüz açıklanmadı.

Basın açıklamasında firma, bu ürünün yazılımının "açık kaynak" kodlu olduğunu özellikle vurguladı. Xiaomi, şimdiye kadar seçilen Xiaomi hayranları, mühendisleri ve robotik meraklıları için yaklaşık 1500 dolar maliyetli ve sadece 1000 adet piyasaya süreceğini belirtti. Bu grubun "robotik köpeklerin" gelişimini ve potansiyelini yönlendirmesi gereken bu topluluk olduğunun altını çizen firma diğer başvuru sahipleri için nihai satış fiyatını henüz belirlemediklerini iletti.

Ek olarak, üretici "evcil hayvanın doğasına" vurgu yaptı. CyberDog, sesli komutlara yanıt verme yeteneğine sahip ve aynı zamanda gerçek bir canlı köpek gibi sahibini takip edebiliyor. Cihaz, seçilen sözcüklerin ve talimatların tanınması da dahil olmak üzere sesli komutlara yanıt verebiliyor. Robot ayrıca entegre 128 GB SSD depolama alanına sahip. Akıllı bir robot olması nedeniyle, bir akıllı telefon ve bağlı bir mobil uygulama üzerinden kontrol etmek de kesinlikle mümkün.

Fotoğraflara baktığınızda, sensör ve kamera sayısıyla size bakan zarif ama fütüristik ve hafif tehditkar bir robot görünümü mevcut. Nvidia, Jetson, Xavier AI platformu tarafından desteklenen CyberDog, çeşitli kameralar ve çok sayıda sensörle donatılmıştır.

Teknoloji Dolu Bir Evcil Hayvan

Xiaomi, CyberDog'un geriye doğru yuvarlanacak kadar becerikli olduğunu, 3,2 m / s'de çalışabileceğini (Boston Dynamics Spot 3,9 m / s) ve rakiplerine kıyasla 3 kilogramlık bir yüke sahip olduğunu açıkladı. (Spot 5,2 kilo)

CyberDog, çevresini gerçek zamanlı analiz edebiliyor, navigasyon haritaları oluşturabiliyor, bir hedef çizebiliyor ve engellerden kaçınabiliyor. Duruş ve yüz tanıma ile birlikte CyberDog takip edebiliyor ve engelleri atlayarak geçebiliyor.

İşte Jennifer Lawrence'ın Yeni Projesi
Galatasaray'ın forma sponsoru Getir oldu
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber