You.com özel mod ve özel arayüzle Google'a meydan okuyor!

Google'ın alanı yeni bir arama motorunun gelmesiyle tehdit ediliyor. You.com, Amerikalı girişim hizmeti geçen hafta faaliyete başladı. Yapay zeka odaklı yeni arama motoru!

You.com, platform daha fazla gizlilik ve daha ayrıntılı arama sonuçları vaat ediyor. Kişiselleştirilmiş bir arama moduyla şirket, kullanıcıların kişisel verilerini satmayacağını, izlemeyeceğini veya hedefli reklamlar görüntülemeyeceğini söylüyor.

Betanın herkese açık olmasıyla You.com, arama kategorilerine göre bilgileri düzenleyen bloklar halinde sonuçları görüntülüyor. İçeriği web sitelerine, videolara, görüntülere, haberlere, uygulamalara ve sosyal ağlara göre filtrelemek mümkün.

You.com Yeni Arama Motoru!

Microsoft'un Bing arama motoruna ek olarak, You.com, her arama için en alakalı yanıtları tahmin etmek için yapay zekâ ve sinir ağlarını kullanıyor. Platform, geliştiricilerin sonuçları daha iyi düzenlemek için uzantılar oluşturmasına bile izin veriyor.

You.com CEO'su Richard Socher "Yenilikçi arayüzümüz, kullanıcıların tercihlere göre yazı tiplerini taşıyarak içerikle doğrudan etkileşime girmelerini sağlar. Kullanıcılara kişiselleştirme gücü vermenin önemli olduğuna inanıyoruz," diyor.

Google'a meydan okuyor!

You.com ve DuckDuckGo, Google’ın aramadaki ezici hakimiyetini ortadan kaldırmaya çalışan iki yeni girişim. Öte yandan, her iki Amerikalı girişim de kullanıcılara daha fazla gizlilik vaat ediyor. Bununla birlikte, platformlar, insanların araştırmalarda daha fazla kolaylık sağlamak karşılığında kişisel verileri ifşa etmelerine gerek olmadığı gerçeğini savunuyorlar.

Şu anda, birçok düzenleyici Google'ın "tekelini" ve arama motoru tarafından toplanan verilerin kullanımını izliyor. Bu nedenle, uzmanlar bunun You.com gibi küçük rakiplerin büyümesi için harika bir zaman olduğuna inanıyor.

Teknoloji milyarderi metaverse yatırımlarını yorumladı!
Aşı yaptırmayanlara sokağa çıkma kısıtlaması!
Zuckerberg şok oldu, bu sefer TikTok Instagram'ı kopyaladı
Sonraki Haber