En pahalı interneti kullanan ülkeler! Aylık ortalama fatura 4.500 TL!

Ülkemizdeki internetin pahalı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü aylık fatura için 4500 TL ödeyen ülkeler var. İşte en pahalı interneti kullanan ülkeler.

Artık internet çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, internet erişimi insanlar için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Günümüzde pek çok ekosistem internet üzerinden kontrol edilebiliyor. Örneğin evinizden çıktığınızda internete bağlı IP kameralar ile evinizi anlık olarak gözlemleyebiliyorsunuz. Nitekim bu internetin sunduğu milyonlarca nimetten sadece bir tanesi.

Dolayısıyla artık internetsiz bir yaşam, pek de kabul edilebilir gibi durmuyor. Özellikle genç nesil için internet, hayati önem taşıyan su ve elektrik gibi bir ihtiyaç haline gelmiş durumda.

Peki gelelim asıl sorumuza. Ülkemizdeki internet faturaları ne alemde? TV ekranlarında da dönen reklamlarda görünen üzere, sabit ev interneti için istenen meblağlar 60 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Üstelik bu hızların dünya geneline oranla hayli tatmin edici olduğu da gün gibi ortada.

Yine de ülkemizdeki pek çok internet kullanıcısı, internet için ödediği ücreti fazla buluyor. Peki gerçetken de internet hizmeti için ödediğimiz ücret beklenenin üzerinde mi? Tabi ki hayır. Hatta dünya geneline bakacak olursak Türkiye en ucuz internet kullanan ülkelerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Keza aylık ortalama internet faturası 768 dolar yani yaklaşık olarak 4500 TL olan ülkeler var. Evet yanlış okumadınız. Sadece aylık internet erişimi için talep edilen ücret 768 dolar.

Üstelik pek çok ülkede de durum bundan farklı değil. Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en pahalı interneti kullanan ülkeler listemizle başbaşa bırakalım.

İşte en pahalı interneti kullanan ülkeler

Popüler Haberler