Spotify Apple Music rekabetinin kazananı belli oldu!

Seçkin araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint Research, müzik platformlarının 2019 yılında bir önceki seneye göre %32’lik bir büyüme kaydettiğini ve toplamda 358 milyon kullanıcıya ulaştığını ortaya koydu.

Spotify, Apple, Google ve Amazon gibi şirketlerin, çevrimiçi müzik yayıncılığı alanında da birbirleri ile kıyasıya bir rekabet içerisinde olduğu biliniyor. Peki bunlar arasında en fazla kullanıcıya sahip olan şirket hangisi? Cevabı haberimizde.

2019 yılının en fazla kullanıcıya sahip yayın platformları açıklandı!

Müzik birçoğumuz için olmazsa olmazımızdır. Bazen yolculukta, bazen yatağımıza uzandığımızda, bazen spor yaparken, bazen ders arasında... Bu sayede bazen ruhumuzu dinlendirirken, bazen eğlenceli vakit geçiriyoruz. Elbette müzik dinlemek için hepimizin tercih ettiği farklı uygulamalar ve platformlar mevcut. Peki, bu platformlar arasında en çok kullanıcıya sahip olanının hangileri olduğunu hiç merak ettiğiniz oldu mu? Seçkin araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint Research bu sorunun cevabını açıkladı.

Hangi müzik platformlarının daha fazla kullanıldığını ve kullanıcı sayılarını gösteren araştırma sonuçları ile karşımıza çıkan Counterpoint Research, müzik yayın platformlarının 2019 yılında bir önceki seneye göre %32’lik bir büyüme kaydettiğini ve toplamda 358 milyon kullanıcıya ulaştığını ortaya koydu.

Birçoğumuzun tahmin edeceği gibi Spotify lider konumda. Araştırmalar sonucunda, Spotify'nintoplam gelirdeki pazar payının %31’ine, toplam paralı aboneliklerin ise %35’ine sahip olduğu açıklandı.

Spotify'i ise %36 büyüme ile ABD’li teknoloji devi Apple’ın müzik dinleme platformu Apple Music takip etti. Şirketin toplam gelirlerin %24’üne, toplam ücretli aboneliklerin ise %19’una sahip olduğu açıklandı.

Üçüncü sırada ise Amazon Music, dördüncü sırada Tencent Music, beşinci sırada ise YouTube Music yer aldı. Araştırmalar toplam gelirlerin %80’inden fazlasının ücretli abonelerden oluşuyor olduğunu ortaya koydu. %20'lik kısım ise markalarla yapılan ortaklıklar ve reklamlardan oluşturuyor.

Counterpoint Research, yayınladığı araştırması ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

Spotify; ücretsiz sunduğu üç aylığına ücretsiz sunduğu Spotify Premium aboneliği, indirimler, özelleştirilmiş kampanyalar, odaklandığı özel içerikleri gibi promosyonlarının yardımıyla liderlik koltuğunu korudu. Amazon, Apple ve Google gibi teknoloji devleri, müzik yayıncılığına odaklanmaya başladı ve Spotify ile rekabet etmek için bütçeye sahipler. Apple Music, gece modu ve hedeflenmiş gruba göre düzenlenmiş çalma listeleriyle gelişme uygulamasında gelişme kaydediyor. Benzer bir şekilde Amazon Music de kayıpsız müzik denemeleri yapıyor ve Tidal ile yarıştığı kendi işini oluşturuyor."

YouTube Shorts ile TikTok uygulamasına rakip olacak!
Koronavirüs ile ilgili bir adım da Microsoft'tan geldi!
Yarı fiyatına satıldığı halde iPhone 15 Pro Max'i bile tokatlayan Honor Magic 6 Pro rekorlar kırıyor
Sonraki Haber