Twitter'a 'beni takip etme' özelliği getirildi!

Twitter, bundan böyle kullanıcılarına, üçüncü parti sitelerin kişisel bilgilerine erişmelerini bloke etme imkanı getiriyor.

Dün ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), yaptığı açıklamada; bundan sonra Twitter kullanıcılarının kullanıcı bilgilerini üçüncü parti sitelerle paylaşma konusunda kendi kararlarını verebileceklerini söyledi. FTC teknoloji şefi Ed Felten, New York'ta düzenlenen internet gizliliği konulu konferansta konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Twitter'ın, geçtiğimiz yıl Mozilla internet tarayıcısı tarafından sunulan "Do Not Track (Takip Etme) içeriğine katıldığını bildirdi.

Do Not Track'ın özelliğine göre, internet kullanıcılarının kişisel bilgileri ve internetteki faaliyetleri hakkında bilgi toplayan üçüncü parti çerezleri bloke edilebiliyor. Kullanıcıların bu özellkten faydalanabilmeleri için Twitter'da bu içeriği aktif etmeleri gerekiyor. Bunun içinde, kullanıcıların Mozilla Firefox üzerinde Do Not Track içeriğini seçmesi yeterli. Apple'ın Safari ve Microsoft'un Internet Explorer tarayıcılarında da bu ayarı yapmak mümkün.

FTC, Twitter'ın Do Not Track'e katılmasıyla internet kullanıcılarının online takip üzerinde daha fazla kontrol sağlayacağını söyledi ve diğer şirketlerinde bu içeriği aktif etmelerini istedi.

Facebook'a rakip SalamWorld geliyor!
Facebook'un tarihi halka arz edilişi bugün!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber