24 Şubat 2023 itibarıyla Ripple - SEC davası güncellemesi

24 Şubat 2023 itibarıyla Ripple - SEC davası güncellemesi sonrası güncel duruma yazımızın devamından birlikte göz atalım.

Ripple ile Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicisi Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu ( SEC ) arasındaki davada büyük ölçüde beklenen özet karar öncesinde, konu Hinman konuşma belgelerine ilişkin artan ilgiyi kaydediyor. SEC tarafından yakından korunan belgelerin nihai kararın gidişatını etkilemesi muhtemel.

24 Şubat 2023 itibarıyla Ripple - SEC davası güncellemesi

Ajansın 23 Şubat'ta  yaptığı açıklamaya göre, son güncelleme kapsamında, ABD hükümeti gözlemcisi Empower Oversight, gazeteci Roslyn Layton'ın Hinman belgelerinin açılması için sunduğu önergeyi desteklediğini duyurdu.

Bu, Layton'ın, bilgilerin kamu yararına olduğu gerekçesiyle SEC belgelerine erişim elde etmek için Yargıç Analisa Torres'e başkanlık etmeden önce bir dava açmasının ardından geldi. Empower Oversight desteği, daha önce düzenleyicinin kripto sektörü gözetimi sağlama konusundaki davranışını sorgulamış olan ajansın SEC ile olan ilişkisine katkıda bulunuyor.

“SEC, Empower Oversight da dahil olmak üzere kamu yararına çalışan şeffaflık kuruluşlarının teşkilattaki çıkar çatışmalarına ve etik sorulara ışık tutma girişimlerini sürekli olarak engelledi. Empower Oversight'ın Kurucusu ve Başkanı Jason Foster, "Halk, teşkilatın Hinman'ın konuşması hakkında tam olarak ne bildiği ve bunu ne zaman bildiği konusunda SEC'den yanıt almayı hak ediyor" dedi.

SEC'in iddia edilen çıkar çatışması

Hinman konuşması, kripto para birimi sınıflandırmasında olası SEC pozisyonunu içeren, Ripple durumunda kritik bir belgedir. Ripple'ın hukuk ekibi, XRP için geçerli olabileceğine inanarak konuşmaya erişim arıyor. Konuyla ilgili olarak SEC, Ripple'a kayıtsız menkul kıymetleri XRP tokenleri şeklinde sattığı için dava açtı.

Gerçekten de Empower Oversight, yakın zamanda SEC'in dijital sektör alanında gözetim sağlama yaklaşımını sorgulayan yasal işlemler başlattı.

Bu satırda, bekçi, SEC'in kripto para davalarında çıkar çatışmaları ve seçici uygulama ile bağlantılı belgelerle ilgili devam eden Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) davasında özet yargılama önergesine karşı çıktı.

SEC kripto düzenleme davranışıyla ilgili soruların ortasında, başkan Gary Gensler'in kayırmacılık iddiasıyla eleştirildi. Pro-XRP avukatı John Deaton sonuç olarak Gensler'in başkalarının çıkarına hareket ediyor olabileceğini iddia etti. Deaton, CryptoLaw platformu aracılığıyla, Gensler'in sözde 100 milyon dolarlık servetini yöneten Vanguard Group ile giderek daha fazla görüştüğü gerekçesiyle iddialarda bulundu.

Bu nedenle Deaton, Gensler'in bireysel yatırımcıları korumak için kriptoyu düzenleme konusundaki tutumunu sorguladı.

Bu arada, Hinman belgelerinin hararetle açılması ve mührünün açılmasıyla Deaton, konuşmanın içeriğinin eninde sonunda kamuoyuna açıklanacağını ileri sürdü. Genel olarak, dava sonucunun kripto para birimi alanı, özellikle de düzenlemeler üzerinde kapsamlı bir etkiye sahip olacağı tahmin edilmektedir. 

XRP fiyat analizi

Piyasa değerine göre altıncı sıradaki kripto para birimi, günlük %1'in üzerinde kayıpla 0,39 dolardan el değiştiriyor. Haftalık grafikte, XRP yaklaşık %0,1 düştü.

XRP yedi günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Başka yerlerde, token yaklaşık 19,8 milyar dolarlık bir piyasa değerini kontrol ediyor.

Sorumluluk Reddi:  Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

O ülkede kripto ile aktif olarak ilgilenen 130'dan fazla banka var!
Algoritma, 1 Mart 2023 için Cardano fiyatını tahmin etti!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber