FED uzun süre sonra faiz arttırdı! Kripto paralar, dolar nasıl etkilenecek? İşte yanıtı

Sonunda beklenen faiz artırımı geldi. FED çok uzun bir süre sonra ilk defa faiz artırımı kararı aldı.

FED’in uzun süredir faiz artırımına gideceğine ilişkin bazı raporlar vardı. Nitekim sonunda FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası (FED), 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artırımına gitti. Bu kapsamda FED politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltmiş oldu.

Peki bu karar ne anlama geliyor? Yani FED’in faiz artırımı piyasalara nasıl bir etki yapacak? Özellikle de kripto paraların bu faiz artırımından nasıl etkileneceği büyük merak konusuydu. Şimdi bu faiz artırımının olası sonuçlarına bir göz atalım.

Genel olarak FED’in faiz kararı sonrasında doların yükselişe geçmesi bekleniyor. Fakat bu sürpriz değil. Asıl önemli olan bu karara kripto paraların vereceği reaksiyon. Daha doğrusu FED’in faiz kararı sonrasında BTC’nin takılacağı tavır.

FED uzun süre sonra faiz arttırdı! Kripto paralar, dolar nasıl etkilenecek? İşte yanıtı

FED’in faiz kararını değerlendiren analistler 0.25 puan üzerindeki faiz artırımlarının kripto paraları olumsuz etkileyeceğini belirtmişlerdi. Yani 25 baz puan üzerinde gelecek olan faiz artırımları BTC’nin düşmesine zemin hazırlayacaktı.

Fakat FED 25 baz puanlık bir artırıma gittiği için bu olay BTC’yi çok fazla etkilemeyecektir. En azından konu ile ilgili gelen yorumlar bu yönde. Yani faiz artırımının BTC’yi çok fazla etkilemeyeceğini söyleyebiliriz. Dip not olarak belirtelim. Yatırım tavsiyesi değildir.

Dünya devi NFT ve metaverse'e geliyor! Yatırımcılar bu haberi bekliyordu!
Kripto topluluğu, 31 Mart 2022 için XRP fiyatını tahmin etti!
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber