Amazon kafayı taktı! Matrix'i gerçek yapacaklar!

Amazon, kullanıcıların SimCity haritalarına benzeyen devasa simülasyonlar oluşturmasını sağlayan yeni bir AWS hizmeti olan AWS SimSpace Weaver’ı tanıttı.

Bu yeni hizmetin ana fikri, kullanıcıların yeni  inşa edilmiş bir spor stadyumunun etrafındaki yaya trafiğini modellemek gibi işlerinde bilgi işlem veya bellek sınırlamalarıyla karşılaşmadan birden çok sunucuyla ölçeklenen simülasyonlar yapabilmek için Amazon'un devasa AWS kaynaklarından yararlanabilmesini sağlamak.

Las Vegas'ta yürüyen 1 milyon insanı simüle eden uCrowds'un bu etkileyici video demosunda AWS SimSpace Weaver'ı iş başında görebilirsiniz. Bu simüle edilmiş insan kalabalıkları, jeo-uzamsal verileri kullanarak, insanların hepsi aynı anda yürümeye başlarsa, şehrin sokaklarında nasıl hareket edebilecekleri konusunda size bir fikir verebilir. Ki bu videoya göre şehirde 1 milyon insanın aynı anda yürümeyebilmesini sağlayabilecek "yeterli yürüyüş yolu" yok ve hatta bu sayı 50.000'e düşürülse bile sokaklarda yığılmalar başladığını gösteriyor.

Amazon kafayı taktı! Matrix'i gerçek yapacaklar!

AWS'de teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Bill Vass bir basın açıklamasında, "Önceden, bir müşteri uzamsal simülasyonunu ölçeklendirmek isterse, simülasyonun doğruluğunu donanımının kapasitesiyle sınırlamak zorunda kalıyordu, bu da kullanışlılığı sınırlıyordu." dedi. "AWS SimSpace Weaver, müşterilerin büyük ölçekli simülasyonları çalıştırma şeklini basitleştirerek ve onları farklılaştırılmış içerikler oluşturma ve simülasyon altyapısını yönetme yükünü ortadan kaldırıyor.”

AWS SimSpace Weaver, popüler geliştirme motorları Unreal Engine 5 ve Unity ile de entegre edilebiliyor: bu geliştiricilerin bu hizmeti kullanmasını çok daha cazip hale getirebilir.

Yılbaşına yeni bir iPhone ile girme hayali kuranlara kötü haber!
iPhone 15 serisine ilişkin yeni bilgiler var
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber