Android 10 alacak Nokia modelleri

Bu haberimizde, Android 10 güncellemesi alacak olan Nokia telefon modellerinin bulunduğu listemizi inceleyeceğiz.

Akıllı telefonların bütün dünyada yaygınlaşması ile beraber birçok işletim sistemi tercih edilmeye başladı. Ancak günümüzde bu işletim sistemleri arasında en yaygın olarak kullanılanı Android, sonrasında ise IOS olduğunu belirtelim. 2018 yılına kadar ise, bu iki işletim sisteminin dışında, Android ve IOS kadar olmasa da Windows ve MacOS işletim sistemlerinin kullanıcı sayısı da azımsanmayacak kadar çoktu.

İlk olarak 2009’un 15 Eylül günü Android Cupcake 1.5 sürümü yayınlanan işletim sisteminin sırası ile diğer sürümleri ise şu şekilde; Android 10 Android 4.0 - 4.04 Ice Cream Sandwich, Android 4.1 - 4.3.1 Jelly Bean, Android 4.4 - 4.4.4 Kit Kat, Android 5 Lollipop, Android 6 Marshmallow, Android 7 Nougat, Android 8 Oreo, Android 9 Pie

Google, akıllı telefonlar için geliştirmiş olduğu Android işletim sistemi için yayınladığı her yeni sürümünde birçok iyileştirmeler yaparak daha iyi özellikler getirdi. Şu anda 2,5 milyardan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Android işletim sistemi sürümlerinin kullanım oranlarında baktığımızda ise; en fazla kullanılan sürümün Oreo olduğunu, ardından ise Marshmallow, sonrasında Nougat, daha sonrasında ise Lollipop ve ardından Pie sürümünün geldiğini belirtelim.

Google'un, akıllı telefonlar için son olarak geliştirmiş olduğu sürümün adının Android Q olması beklenirken, şirket radikal bir karar ile bu ismi Android 10 olarak değiştirmiş ve artık tatlı isimlerini kullanmayacağını duyurmuştu. Her yeni sürümde olduğu gibi Android 10 ile de birçok iyileştirme ve yeni özellik kullanıcılara sunulmuştu. Bu anlamda Nokia model telefon kullanıcılarına bir müjdemiz var.

Haberimizde Android 10 güncellemesi alacak olan Nokia telefon modellerinin bulunduğu listemizi inceleyeğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan bu modellerin hangileri olduğuna hep birlikte göz atalım.

İşte Android 10 alacak Nokia modelleri;

Popüler Haberler