Karayolları Android uygulaması ile yolunuzu şaşırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sunulan bu uygulama ile birlikte yolunuzu şaşırmayacaksınız!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için genel bir Android uygulaması yapıldı. Yapılan uygulama ile birlikte şehir içinde bir çok yönde yolunuzu şaşırmıyor istediğiniz bir yere, ister arabanızla olsun, isterse toplu taşıma ile olsun rahatça gidebiliyorsunuz. Uygulama genel olarak internet bağlantısı gerektirirken, GPS bağlantısına da ihtiyaç duyuyor. KGM mobil uygulaması kısaca seyahatiniz boyunca ihtiyaç duyduğunuz birçok konuda size yardımcı olacak.

Uygulamaya isterseniz bi göz gezdirelim. İlk ekranda karşımza oldukça dinamik bir karşılama çıkıyor. Çıkan ekranda yol tarif tabelaları birer menü penceresi olarak kullanılmış durumda. Karşımıza çıkan seçeneklere baktığımızda, Güzergah Analizi, Uzaklık Hesapla, OGS/KGS Sorgula, gibi seçenekler yer alırken, hemen alttaki tabelada ise son derece kullanışlı olan Haritalar, İhaleler yer alıyor.
Yol üzerine konulan kazı çalışması tabelalarının olduğu bölümde yolun durumu, trafiği hakkında genel bir bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Otoyol Geçiş Ücretlerini önceden görebilir, ona göre hazırlığınızı yapabilirsiniz.

Güzergah Analizi ekranına girdiğimizde başlangıç ve varış noktalarını girmemiz gerekiyor. Noktaları belirledikten sonra güzergah seçenekleri ve haritada göster olarak iki seçenek karşımıza çıkıyor.  Belirlenen rotalar arasındaki duraklara kadar görebileceğiniz bu uygulama ile birlikte Türkiye'nin en kalabalık kenti İstanbul'da bile yolunuzu şaşırmayacaksınız.



Güzergah analizinde karşımıza çıkan bir diğer seçenek ise harita üzerinde genel hatlarıyla birlikte yolların tabelalar yardımıyla tarif edilmesiyle karşımıza çıkıyor. Uygulamada her ince ayrıntı kullanıcıların kullanımına yönelik düşünülmüş durumda.

Uygulamada yer alan bir diğer seçenek ise uzaklık hesapla olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzre daha önceleri sizlere sırf uzaklığı hesaplayan android uygulamalarını tanıtmıştık. Ufak bir amaç için büyük bir programı barındırmak yerine içinde onlarca özellik barındıran bu uygulamayı barındırmak oldukça daha mantıklı geliyor. Uygulama sadece Rota'lar arası yol tarifi ve uzaklık hesaplama ile kalmıyor, yol durumu, yol geçiş ücretlerinin yanında,  OGS/KGS gibi yol geçiş kartınızın veya cihazınızın borcunun olup olmadığını sorgulayabiliyorsunuz.


Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ve Mobilion işbirliği ile gerçekleştirilen bu uygulama, telefondan telefona değişen dinamik boyutu ve son derece stabil çalışması ile kullanıcıların telefondaki yerini şimdiden aldı bile. Ücretsiz olarak tüm bölgeler haritası ve Türkiye haritası da uygulama ile birlikte geliyor. Android'li akıllı telefonlar için olmazsa olmaz uygulamalar arasına girmeye hak kazanan bu uygulamayı sizler için öneriyoruz.

iOS 6'ya eşcinsel simgeler geldi!
Android için motor yarışı (SpeedMoto)
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber