MacBook Pro katili: Huawei MateBook X Pro (video)

MWC fuarında kapsamında tanıtılan Huawei MateBook X Pro, özellikleri ve sunduğu teknolojilerle tam bir MacBook Pro katili.

Barselona'da düzenlenen MWC  kapsamında birçok yeni ürününü tanıtan Huawei, aynı zamanda yeni nesil bilgisayarı Huawei MateBook X Pro'yu da fuarda görücüye çıkardı. İlk bakışta sıradan ve benzerleri çok olan ince, şık ve performanslı bilgisayarlara benzeyen model, detaylarına indiğimizde bazı ilginç özellikler sunuyor.

MacBook Pro katili: Huawei MateBook X Pro (video)

Sekizinci nesil Intel i7 8565U işlemci kullanan bilgisayar, seçimli olarak 8 ya da 16 GB bellek desteği ile satın alınabilecek. Önümüzdeki günlerde Türkiye pazarında satışa sunulacak olan bu yeni nesil bilgisayar özellikle sürekli hareket halinde olup güçlü ve hafif bir bilgisayar sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor.

OneHop özelliği


Bilgisayarda bulunan ilginç bir özellik ise Huawei'nin OneHop adını verdiği aslında HuaweiShare teknolojisine dayanan bir fonksiyon. Bilgisayarın ön yüzünde bulunan touchpadin hemen yanında bulunan alana uyumlu bir cep telefonu ile dokunduğunuzda dosya transferi, Copy-Paste işlemi ya da ekran görüntüsü alma gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz. Huawei telefonlarda bulunan bu özellik sayesinde saniyeler için video ya da fotoğrafları cep telefonunuzdan bilgisayara aktarabiliyorsunuz.

Gizlenebilir kamera

Huawei MateBook X Pro'nun bir diğer ilginç özelliği ise web kamerasının fonksiyon tuşlarının arasında bulunması. Klavyenin üst orta kısmında yer alan bu ilginç kamera açılıp kapanabilir bir mekanizma ile gizlenebiliyor. Benzerleri farklı bilgisayarlarda da bulunan bu kamera sistemi oldukça pratik olmuş. Ayrıca bu sayede bilgisayarın ekran çerçevesi çok daha ince tasarlanabilmiş. Bilgisayarın ekran gövde oranı yüzde 91 gibi yüksek bir rakam. Bu sayede daha küçük bir bilgisayar tasarlanmış.

Bilgisayarın bir diğer farklı olan özelliği ise güç tuşuna entegre edilen parmak izi okuma fonksiyonu. Parmak izi okuyucu sayesinde bilgisayarı daha güvenli hale getirebiliyorsunuz. Güç tuşuna entegre edilen bu özellik gayet faydalı olmuş. 

Bilgisayarın detaylarına baktığımız videomuzla sizleri baş başa bırakıyoruz:



Huawei MateBook X Pro

  • 13.9 inç 3K Ultra FullView ekran
  • Yüzde 91 ekran gövde oranı
  • Intel Core i7 8565U işlemci
  • 8 ya da 16 GB depolama
  • 256 GB ya da 512 GB depolama seçeneği
  • NVIDIA GeForce MX250 GPU
  • HUAWEI Share 3.0 OneHop' desteği
  • Dolby Atmos ses sistemi
  • Thunderbolt 3 desteği
  • 1599 Euro başlangıç fiyatı

Bu yıl 25-28 Şubat tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen MWC 2019 etkinliğini yerinde takip ettik. En güncel haber, video ve içerikler için MWC 2019 sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

İşte 5G ile gelecek telefonların tam listesi!
Türk Telekom ve Huawei'den 5G denemesi!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber