"MeeGo" gitti, yerine Android'li "Tizen" geldi!

Android uygulamalarını çalıştırabilecek olan Tizen pek yakında geliyor!

Dünyanın en iyi telefon üreticilerinden Nokia 2011 yılında sıradan telefonlarına ara vermiş, akıllı telefon pazarının dışında sessiz bir gidişat izlerken 2012'ye yaklaştıkça akıllı telefon pazarının da büyümesi ile birlikte yavaş yavaş şirketinin yönünü değiştirdi.

Değişen çizgileriyle birlikte Nokia akıllı telefon pazarına yavaş da olsa giriş yapmaya başlamıştı. Nokia akıllı telefon pazarına ilk adımlarını symbian işletim sistemini dokunmatiğe uyarlayarak piyasaya sürdü, daha sonra Intel ile anlaşmaya giderek geleceği çok parlak görünen Linux tabanlı, açık kaynak kodlu yeni bir işletim sistemi olan MeeGo ile anlaşıp bir adet telefon çıkarttı. N9 olarak piyasaya sunulan MeeGo'lu telefon oldukça çok tutuldu aslında. Fakat Nokia bu kararından vazgeçerek kararsız davranışlarını göstermeye devam etti.

Aradan geçen belli bir zaman sonrası dünyanın en iyi yazılım şirketlerinden olan Microsoft ile anlaşma yaparak masaya oturdu. Windows Phone'lu işletim sistemleri Nokia için üretilmeye başlandı. Ard arda gelen yeni Windows Phone'lu akıllı telefonlar Nokia'yı başarıdan başarıya götürürken, diğer yandan Intel mobil yşletim sistemi MeeGo'yu geliştirip evrime uğratarak adını değiştirdi. Kullanıcıların karşısına Tizen olarak sunduğu yeni mobil işletim sistemi şimdiden müthiş bir yankı yapacağa benziyor.



Tizen işletim sisteminin yüklü olduğu mobil cihazların akıllı sektöre bomba gibi düşeceğini sölemiştik, buna ıspat olarak yeni Tizen'ın Android uygulamalarını Google Play Store'dan indirip rahat bir şekilde çalıştırabilmesi gösterilebilir. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız videoda Android uygulamaların çalıştırılabildiği Tizen işletim sisteminden bir  video var.

*Intel yeni mobil işletim sistemi Tizen için dev üretici Samsung firmasıyla anlaştı.

iPhone 5 OLED ekran olacak!
Android için yerleşik arayüzlü Firefox Beta çıktı, hemen indirin!
Oyun severlere Assassin’s Creed Mirage müjdesi!
Sonraki Haber