Nokia X71 resmi olarak tanıtıldı!

Nokia'nın bir süredir sızıntılar ile gündemde olan yeni akıllı telefonu Nokia X71, resmiyet kazandı. Markanın çerçevesiz ve çentiksiz ilk akıllı telefonu olan Nokia X71, fiyatı ve diğer özelliklerine göz atıyoruz.

Daha önce açıklandığı üzere, HMD Global bugün Tayvan’da düzenlediği etkinlikte Nokia 9 PureView modelinin ülke lansmanını gerçekleştirirken, bir süredir sızıntılar ile gündemde olan yeni akıllı telefonu Nokia X71’i de tanıttı. Her ne kadar sızıntılarla cihazın birçok özelliği zaten biliniyor olsa da, hem fiyatı hem de detaylı özellikleri resmiyet kazanmış oldu. Gelin Nokia X71 ile ilgili ayrıntılara birlikte göz atalım.

Nokia X71 resmi olarak tanıtıldı!

Uzun süredir gündeme gelen Nokia X71, sonunda resmi olarak tanıtıldı. Tasarım açısından diğer Nokia telefonlardan daha farklı olan bu model, firmanın ilk ön kamera delikli akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. 6.39 inç boyutundaki ekran Full HD+ çözünürlüğünde ve 19.3:9 en boy oranı sunuyor. Neredeyse bütün bir ekrandan oluşan bir ön yüzeye sahip olan cihaz, yüzde 93 gibi oldukça iddialı bir ekran gövde oranına sahip. Aynı zamanda bu ekranın 500 nit parlaklık ve 1:1400 kontrast oranı gibi özelliklere sahip olduğu gelen bilgiler arasında.

Performans ve pil ömrü nasıl?

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 660 işlemcisinden alıyor olan cihazda aynı zamanda sekiz çekirdekli SD660’ın çalışma hızı 2.2 GHz‘e kadar çıkıyor. Sekiz adet özelleştirilmiş Kryo 260 işlemci çekirdeğinin yer aldığı işlemci, grafik gücünü Adreno 512 GPU’dan alırken, X12 LTE modeme sahip. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ederken, microSD kart girişi bulunduğunu da ayrıca belirtelim.

Cihazın ön tarafında 16 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip kamera yer alırken, arka tarafında ise 48 megapiksel çözünürlüğe sahip f/1.8 diyaframlık kamera yer alıyor. Arka kameraya 8 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı ve 5 megapiksel çözünürlüğünde derinlik algılama için kullanılan diğer kameraların eşlik ettiğini de ayrıca belirtelim. 3500 mAh’lık bataryaya sahip olan cihaz, 18W hızlı şarj desteği sunuyor ve Android Pie ile kutudan çıkıyor. 

Sizler için derlediğimiz, cihazın tüm özelliklerinin yer aldığı sıralı şeklini aşağıda görebilirsiniz;

Nokia X71 Özellikler

  • 6.3 inç 2316 × 1080 piksel Full HD+ ekran
  • Qualcomm Snapdragon 660 işlemci, Adreno 512 GPU
  • 6 GB RAM, 128 GB depolama
  • Depolama: 128GB
  • 48MP, f/1.8 + 8MP + 5MP, f/2.4 üçlü arka kamera
  • 16 MP ön kamera
  • 3500mAh batarya
  • Android 9 Pie işletim sistemi

 

 

Nokia X71 fiyatı ne kadar?

10 Nisan itibarıyla Tayvan’da satışa sunulacağını gelen bilgiler arasında olan cihazın yerel fiyatı, yaklaşık 388 dolar (Yaklaşık 2.180 TL) olacak. Cihazın ülkemizde satışa sunulması halinde bu fiyata vergilerin de dahil olacağını söyleyelim. Fakat Nokia X71'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği hakkında şu an için net bir bilgi yok. Konu ile ilgili detaylara ulaştığımızda siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Xiaomi’den Mi 9 için ilk kutlama!
En güvenli mesajlaşma uygulamaları
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber