Teknoloji şirketleri çalışanlarına ne kadar ödüyor?

Dünyanın en değerli şirketlerin çalışanlarına vermiş oldukları yıllık kazançlar deyim yerindeyse dudak uçuklatıyor.

Teknolojinin günümüzde her şeyi şekillendirdiği apaçık bir gerçek. Gelecekte ise insan hayatında teknolojinin etkisinin çok daha fazla hissedileceği aşikar. Örneğin bazı iş alanları yerini robotlara bırakırken, diğer yandan yeni iş alanları ortaya çıkacak. Belki de bundan sadece birkaç yıl sonra, bugünün iş gücünde önemli sayılan becerilerin büyük bölümü değişmiş olacak. Belki bu duyum bazılarınıza gerçekçi gelmeyebilir, ancak teknolojinin hayatımızdaki yerinin giderek çok daha hızla arttığı bir çağda yaşarken bunun gerçekleşmesini çok garipsememek gerekiyor.

Bu anlamda küçük bir örnek verecek olursak eğer, mesela LinkedIn’in kendi veri tabanında yapmış olduğu bir çalışmaya göre ortaya koyduğu en popüler 10 iş alanının hiçbirisinin 10 yıl önce var olmadığını açıklamıştı. Yani şu an oldukça popüler olan iş alanları önümüzdeki birkaç yıl içinde popülerliğini farklı iş alanlarına bırakabilir. Belki de şu an aklınızdan bile geçmeyecek olan, hatta belki de henüz doğmamış olan bir iş alanı beş on yıl içinde dünyanın en popüler iş alanlarından biri haline gelebilir. Yalnız şöyle bir gerçek var ki; bu iş alanı ne olursa olsun, mutlaka içinde yazılım ve yapay zekayı barındıracaktır. Elbette bu benim görüşüm, ama görünen köy şu an bu yönde.

Konunun çok da fazla dışına çıkmadan, esas konumuza dönelim. Bildiğiniz üzere son yıllarda, en değerli şirketler listesinin tepesinde sürekli aynı teknoloji şirketleri görüyoruz. Peki çalışanlarına en fazla maaşı veren şirketlerin hangileri olduklarını ya da ne kadar maaş ödediklerini hiç merak ettiniz mi? Wired, Silikon Vadisi'nin en bilinen isimlerinin çalışanlarına ödedikleri ortalama maaşları açıkladı. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan hangi şirketin çalışanlarına ne kadar maaş ödediğini hep birlikte inceleyelim.

İşte en bilinen teknoloji şirketlerinin çalışanlarına ödedikleri maaşlar; 

Popüler Haberler