Xiaomi dinlenme modu nedir ve nasıl yapılandırılır?

Xiaomi telefonlarda güzel bir işlevi detayları ile sizlere anlatıyoruz.

Bildiğimiz gibi Xiaomi, MIUI özelleştirme katmanında, herhangi bir sosyal ağdan video ve resim indirebilmekten tutun, yüklediğimiz uygulamaları gizlemeye veya engellemeye kadar cihazımızın kullanımını başka bir düzeye taşıyan çok sayıda benzersiz işlevsellik içermekte.

Bunlara ek olarak, tabii ki Android'de de yerel olarak bulabileceğimiz ve MIUI'de de bulunan işlevlerimiz var ve bu tam olarak "dinlenme modu" olarak isimlendirilen bir özellik. 

Xiaomi, Redmi veya POCO telefonunuzda uyku modu nasıl etkinleştirilir ve yapılandırılır?

Android işletim sisteminde bulunan dinlenme modu, cihazımızın çalışmasını susturmaya dayanan bir yardımcı programdır, böylece biz uyurken herhangi bir gelen bildirimden rahatsız olmayız, ayrıca ekranı renk ve parlaklık düzeyine uyarlayarak, sizleri gece telefonunuzu kullanırken korur.

Bu uyarlama, sistemin MIUI arayüzünü siyah ve beyaz olarak renklendirmesini gerektiriyor. Bu sayede telefonun ekranından yayılan mavi ışığın etkilerinden büyük ölçüde kaçınacak ve böylece çok daha iyi rahatlama durumuna kavuşacaksınız.

Xiaomi telefonlarınızda dinlenme modunu etkinleştirmek ve yapılandırmak için sadece şu adımları izlememiz gerekecek:

  1. Xiaomi, Redmi veya POCO telefonunuzun ayarlarına erişin.
  2. Aşağı kaydırın ve "Dijital denge ve ebeveyn denetimi" bölümüne tıklayın
  3. İçeri girdikten sonra "Uyku vakti modu" seçeneğini seçin

Yapılandırma ekranına eriştikten sonra, bize rahatsız etmeyin modunu etkinleştirme veya devre dışı bırakma ve arayüzde gri tonlama arasında seçim yapmamızı sağlayan iki seçenek arasından sunacak. Bu seçenekleri isteğinize göre ayarlayıp işlemi bitirebilirsiniz.

Ayrıca ilginç olan bir şey de, bu modun tam olarak hangi anda etkinleştirildiğini isteğimize göre seçebilme imkanımızın olması. İster haftanın bizim belirlediğimiz bir gününde yine belirlediğimiz bir programla, isterseniz de sistemin bunu otomatik olarak yapmasını isteyebilirsiniz.

Güzel bir makalenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın.

TikTok videonuzdaki yorum ayarları nasıl düzenlenir?
Ünlü TikToker'dan Mehmet Ali Erbil'e taciz suçlaması!
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber