Elektrikli Otomobil Pilleri Isınarak Soğuktan Korunacak

Elektrikli otomobil pilleri kendi kendine ısınarak soğuğa karşı dayanıklı olacak

Elektrikli otomobil pilleri sıfırın altında havalarda beklenenin altında performans gösteriyor. Uzun süreçli olan bu soruna karşı araştırmacılar, yeni nesil bir lityum-ion pil geliştirdi ve kendi kendine ısınan piller ile aşırı soğuklara karşı dayanıklılık sağladı.

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Geleneksel bataryalar dondurucu soğuklarda güç kaybı yaşıyor ve şarj edilme sürelerinde uzama meydana geliyor. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nden Chao-Yang Wang, uzun süredir olan bu sorun sebebiyle pillerin düşük performans gösterdiğini belirtirken, özellikle otomobillerin bu konuda sorun yaşayabileceğini ifade etti.

Pennsylvania Eyalet Üniversitesi ve güç çözümleri üreten EC Power şirketi, geleneksel pillerden sadece %1.5 daha ağır olan 4 mevsim pilleri geliştirdi. 4 mevsim olarak adlandırılan pillerde 50 mikrometre kalınlığında nikel folyo kullanılıyor. Bunların bir ucu negatif terminale bağlı iken diğer ucu da diğer terminale bağlanmak için dışarıya uzanıyor. Sisteme bağlı bir ısı sensörü ise elektronların nikel folyodan süzülüp devreyi oluşturmasını sağlıyor.

Bu devre, hızlı bir şekilde nikel folyoyu ısıtıp  bataryanın içini ısıtıyor, pil sıfır dereceye ulaştığında ise sistem kendini kapatıp normal çalışma şekline dönüyor. Bu işlem için daha farklı maddeler de işe yarar durumda fakat ekibin nikel tercihinin altında ucuz ve kolay işlenebiliyor oluşu yatmakta. 

 
    
Zengin Araplara özel otomobiller
Volvo'dan Kazalar Hakkında Büyük İddia
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber