İkonik Renault 5 bir EV olarak geri dönüyor!

Renault 5 hatchback (diğer adıyla Le Car) retro tarzı bir EV olarak geri döndü!

Fransız markası Renault'un, kârlı hale gelmeye, bunun yanı sıra elektrifikasyonda lider olarak kendini yeniden keşfetmeye hazırlandığı, ayrıca 2025 yılına kadar bir dizi hibrit ve yedi yeni elektrikli araç duyurduğu yeni Renaulution geri dönüş planını geçtiğimiz gün duyurdu.

Renault patronu Luca de Meo, stratejiyi Renault'nun iş modelinde hacimden çok elektrifikasyon, değer ve kâr odaklı bir "derin dönüşüm" olarak nitelendirdi. Renault şu anda sekiz gazlı, hibrit, dizel ve elektrikli motorlara sahipken, bunu dörde düşürmeyi planlıyor: yalnızca hafif ticari araçlar için gaz / hibrit, elektrikli, hidrojen ve dizel. Aynı zamanda platform sayısını altıdan üçe indirecek.

2025 yılına kadar tam 7 farklı tamamen elektrikli model üreteceğini duyuran Renault, bu modellerden biri olacak olan Renault 5'in de örtüsünü kaldırdı. Bu prototip, Avrupa'da 2025 yılına kadar çıkması beklenen bir üretim modelinin ön gösterimi olma özelliği taşıyor.

Yeni Renault 5, Amerika Birleşik Devletleri'nde Le Car (ve Lectric Leopard EV) olarak satılan 1970'lerin ilk nesil R5'inden ve 80'lerin başından ve ikinci nesil Supercinq modelinden ilham alıyor.

Renault 5 (R5) ile otomobil üreticisi, mükemmel, Mini benzeri bir EV sunarak planı güçlü bir başlangıç ​​yapmak istiyor. “Renault 5 Prototipinin tasarımı, mirasımızın kült modeli olan R5'e dayanıyor.

Orijinal R5'e dayanan ön farlar, bir şarj kapağını ve yan ızgarada, tekerleklerde ve arka logoda "5" bir kaput hava girişi gibi tasarım dokunuşlarına sahip. Renault, konsept tasarımı dışında herhangi bir teknik detay açıklamadı. Bununla birlikte, R5'i bir "şehir otomobili" olarak nitelendirdi, yani çok büyük bir bataryası olmayabilir.

Dilerseniz şimdi sözü fazla uzatmadan Renault 5 prototipinin tasarımına dair görselleri hep birlikte inceleyelim.

Popüler Haberler