Lüks araba fiyatına satılan aşırı pahalı Şahin ve Doğan otomobiller!

2. el otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Öyle ki artık Tofaş Şahin, Doğan ve Kartal almak bile zorlaştı. Hatta bu otomobiller için absürt fiyatlar da yazılıyor. İşte detaylar.

Son dönemde 2. el otomobil fiyatları hayli arttı. Hatta artmakla kalmadı adeta uçuşa geçti. Elbette bu durumun farklı nedenleri mevcut. Koronavirüs salgını bir yandan, otomotiv sektöründeki üretimin durma aşamasına girmesi diğer yandan, 2. el pazarındaki fiyatları yukarılara taşıdı.

Bazı otomobil modellerinin belli fiyat sınırına ulaşmış olması belki normal karşılanabilir. Lakin Tofaş logosu taşıyan Şahin, Kartal ve Doğan gibi otomobiller için 70 - 80.000 TL bandında fiyatların istenmesi durumu biraz absürt kılıyor. 

Malum sitede yer alan bazı ilanlarda bildiğimiz Şahin, Doğan ve Kartal için Mercedes fiyatı talep edenler var. Hatta bu fiyatlarda o kadar ciddiler ki "siz gidin boş slx alın" diye ithamda bulunanlar bile var.

Yani ciddi ciddi "yürüyen tabut" lakabı ile ün yapan Tofaşlar için 70.000 - 80.000 TL para istiyorlar. Garip ama gerçek.

Elbette istenilenden ziyade bu ücreti veren var mı yok mu ona bakmak lazım. Diğer taraftan da veren olmasa adamlar neden bu fiyatları yazsınlar diyebilirsiniz.

Sonuç ne olursa olsun bu fiyatlara Tofaş satılması hayli absürt bir durum. Gerçekten de üzücü. Çok değil birkaç yıl öncesine kadar bu paralara sıfır Seat Leon alabiliyorduk. Şimdi ise Şahin, Kartal ya da Doğan alabiliyoruz. 

2. el otomobil pazarında işler ciddi bir şekilde enteresan hale gelmeye başladı. Umarız tez zamanda otomobil pazarındaki dengeler eski formuna geri döner.

Popüler Haberler