Minimalist tasarım harikası: Citroen Ami

Minimalist bir tasarım ile karşımıza çıkan Citroen Ami, şehir içi ulaşımda kullanıcıların en büyük yardımcısı olmaya aday.

Fransızcada "arkadaş" anlamına gelen Ami kelimesinden yola çıkarak tasarlanan Citroen Ami ve minimalist tasarımı ile oldukça dikkat çekti. Tam olarak otomobil sınıfına dahil edilmeyen araç, ruhsatında yer alan bilgilere göre 50 cm3 sınıfında yer alan araçların arasında kendine yer buluyor. Dört tekerleği ve kapalı kabini bünyesinde barındıran Citroen Ami  5.5kWh  kapasiteli lityum iyon bataryası sayesinde kullanıcılara 70 km menzil sunuyor. Ev tipi prizler ile şarj edilebilen araç sadece 3 saatte şarj oluyor. Aracın bataryası taşınabilir olmadığı için şarj işlemi aracın gövdesinde yer alan soket yardımı ile gerçekleştirilebiliyor.

Citroen Ami, 2.41 metre uzunluğa ve 1.39 metre genişliğe sahip bir gövde ile kullanıcılara sunuluyor. Bataryası ile birlikte toplam 485 kg ağırlığa sahip araçta 6 kW'lık (8.16 bg) minik bir elektrik motoru yer alıyor. Oldukça küçük bir yapıya sahip Citroen Ami boyutları sayesinde şehir içinde oldukça kolay kullanılabilecek bir araç. %100 elektrikli olan Citroen Ami maksimum 50 km/h hızına ulaşabiliyor.

Fransa'da B sınıfı ehliyet sahibi olmadan kullanılabilecek Citroen Ami isimli aracı kullanabilmek için en az 14 yaşında olmanız ve 7 saatlik eğitim sonunda alacağınız AM lisansı ile bu aracı kullanmanıza izin veriliyor.

Tek gövde rengi ile kullanıcılara sunulan küçük aracın iç mekanı oldukça basit dizayn edilmiş durumda. Citroen Ami kullanıcılara basit bir sürüş sunuyor. Şehir içinde kolay ulaşım sağlamak amacına yönelik olarak tasarlanan aracın kokpit kısmında akıllı telefon tutucu ve USB şarj çıkışı yer alıyor. Şuanda belirli Citroen bayilerinde satışa sunulan Ami 6900 € satış etiketi ile kullanıcılara sunuluyor.

Popüler Haberler