Uçuk fiyatlı elektrikli Mini Cooper S Türkiye'de satışa sunuldu!

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu ve %100 elektrikli ilk seri üretim modeli olan MINI Electric, Türkiye'de satışa sunuldu!

Bilindiği üzere son yıllarda elektrikli araçların popüler hale gelmesi ile birlikte, BMW'nin sahibi olduğu MINI de elektrikli yeni bir araç üretimine girişmişti.

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu ve %100 elektrikli ilk seri üretim modeli olan MINI Electric (Mini Cooper SE), Türkiye'de satışa sunuldu!

Gerek şehir içi kullanım kolaylığı ile gerek elektrikli oluşu ile MINI tutkunlarına yeni bir yaşam tarzı sunan MINI Electric'in ilk alıcısı, Classic donanım paketi ve Metalik Gri/Moonwalk renk tercihi ile İstanbul’da ikamet eden Bora Atakol oldu.

Dilerseniz Türkiye’deki ilk sahibine teslim edilen MINI Electric'in şimdi de özelliklerinden ve fiyatından bahsedelim;

%100 elektrikli model; ClassicSignature ve Iconic olmak üzere üç farklı donanım seviyesi ile  tercih edilebiliyor.

MINI Electric (Mini Cooper SE), 50 kW’lık hızlı şarj özelliği sayesinde 32.6 kWh kapasiteli pillerinin %80’ini sadece 35 dakikada doldurabiliyor. Model özel olarak geliştirilen lityum-iyon bataryaları ile tam şarj dolumu ile 232 km’lik menzile ulaşabiliyor.

184 beygir ve 270 Nm tork üreten elektrik motorundan güç alan Mini Cooper SE, bu motor gücü ile maksimum 150 km/s sürat yapabiliyor. Araç ayrıca 0-60 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede ve 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlayabiliyor.

Elektrikli Mini Cooper'ın ortalama enerji tüketiminin ise firma tarafından 18,0-15,5 kWsa/ 100 km olarak açıklandığını da ayrıca belirtelim.

Güncel MINI 3 Kapı modeli üzerinde geliştirilen MINI Electric, iç mekanda sunduğu 6.5 inçlik renkli ekrana sahip gösterge paneliyle de adeta göz kamaştırıyor.

211 litre bagaj hacmine sahip olan MINI Electric (Mini Cooper SE), SportMidGreen ve Green+ olmak üzere dört farklı sürüş modu bulunuyor.

MINI Electric, 311.038 TL'den başlayan fiyatlara sunuluyor. Diğer paket fiyatları ise şu şekilde;

Donanım Paketi: Classic - Fiyat: 311.038 TL

Donanım Paketi: Signature - Fiyat: 335.776 TL

Donanım Paketi: Iconic - Fiyat: 366.198 TL

Dilerseniz şimdi de MINI Electric (Mini Cooper SE) modelinin tasarımını yakından inceleyelim.

Popüler Haberler