Nintendo yeni Pokemon oyunu için zaman istedi

Pokémon Scarlet ve Violet, en hafif ifadeyle, pek çok aksaklıkla piyasaya sürüldü, ancak geliştiriciler en azından bu durumu düzeltmeye çalışıyor.

Nintendo, performans sorunlarının farkında olduklarını ve düzeltmeleri planlarken oyuncu geri bildirimlerini "ciddiye" aldıklarını söyledi. Yayınlanan yeni yama, hem Ranked Battles’ın 1. Sezonunu tanıtıyor hem de önemli olaylar sırasında tutarsız müzik çalma dahil olmak üzere çok sayıda hatayı gideriyor.

Yaratık toplama oyunu, özellikle şehirler gibi yoğun alanlarda düşük kare hızlarından muzdarip. Ayrıca çökmeler, görsel kusurlar ve arazide sıkışmak gibi dikkat çekici hatalarla da çokça karşılaşılıyor. Otomatik kaydetme acıyı bir nebze de olsa azaltıyor, ancak bu yine de Switch oyunlarından beklediğiniz  deneyim değil. Vasat grafiklerin de buna pek yardımı olmuyor.

Nintendo yeni Pokemon oyunu için zaman istedi

Nintendo'nun bu kusurların satışlarını etkilemesinden endişe duyması pek olası değil. Zira IGN'nin  de belirttiği gibi, Nintendo daha kısa bir süre önce Pokémon Scarlet ve Violet'in ilk üç gününde dünya çapında toplam 10 milyon kopya satmasıyla övündü. Bu başarı, bu iki oyunu şirketin herhangi bir platformunda en hızlı satan Nintendo oyunu yaptı. Japonya'nın Pokémon fandomu, yurt içi satışlar 4 milyonu aştığı için bunda önemli bir rol oynadı.

Bu rakamlar ayrıca Nintendo'nun en büyük konsol rakiplerine karşı da hala iyi durumda olduğunu gösteriyor. Sony'nin en hızlı satan PlayStation oyunu God of War: Ragnarok, ilk haftasında 'sadece' 5.1 milyon kopya satmayı başardı. Acımasız kavgacının daha sınırlı izleyici kitlesi göz önüne alındığında bu tamamen bir şok değil. Zaten Call of Duty serisi gibi üçüncü taraf sürümleri istikrarlı şekilde iyi satan Sony de bundan pek şikayetçi değil.

Steam’de zam yağmuru kaldığı yerden devam ediyor
Star Wars hayranlarını sevindirecek haber: 'Lego Star Wars: The Skywalker Saga Game Pass'e geliyor!
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber