Bu hafta vizyona girecek filmler ( 6 – 12 Mart )

Her hafta olduğu gibi bu hafta da gösterime giren filmleri sizler için derledik. İşte yerli ve yabancı toplamda 10 yapımın gösterime girdiği 6 Mart haftasında izleyebileceğiniz filmler;

Düzenli olarak her hafta olduğu gibi, bu hafta da gösterime giren filmleri sizler için bir araya getirdik. Bu hafta sinema severler için birçok türden birçok alternatif mevcut. Yerli ve yabancı 10 yapımın gösterime girdiği haftanın filmlerine dilerseniz özet şeklinde göz atalım.

Hayal Adası; tatil için bir adaya giden bir grup insanın başına gelenleri konu alan filmde, kahramanlarımız harika bir tatil hayal ederek çıktıkları yolun sonunda, hayatlarını kurtarmak için mücadele verirken bulurlar.

Nuh Tepesi; orta yaş bunalımındaki Ömer, bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalamaktadır. Ömer babasını kaybetmiştir ve babası yarım yüzyıl önce ektiğini iddia ettiği gizemli Nuh Ağacı’nın altına gömülmek istemiştir. Ancak babasının bu isteğini gerçekleştirmek isteyen Ömer'inilk olarak öfkeli köylülerle yüzleşmesi gerekir.

Seberg; 1960'ların sonunda insan hakları hareketlerinde yer aldığı için FBI'ın dikkatini çeken Jean Seberg'ün hayatının bir bölümünü konu alan filmin başrolünü Kristen Stewart üstleniyor.

El-Deccur; öğretmenleri ile birlikte kazı çalışması yapmaya giden bir grup arkeoloji öğrencisinin yaşadıklarını konu alan filmde korku ve gerilim hiç eksik olmuyor. Kaza yapacakları için heyecanlı ve mutlu olan öğrencilerin bu durumu, içlerinden birinin kazıda tılsımlı bir obje bulması ile adeta kabusa dönüşüyor.

Tamircikler Robotçuklara Karşı; Rusya yapımı olan animasyonda, Tamirciklerin lideri Profesör Eugenius ile kendisine Robotçuklar adını verdiği minik yardımcılar üreten mucit Erika’nın mücadelesini konu alıyor.

Yokuş Aşağı; Nat Faxon ve Jim Rash'un yönettiği 2020 Amerikan kara komedi ve drama türünde olan filmde, ailecek Avusturya Alplerinde çıktıkları kayak tatilinde büyük bir çığ tehlikesi atlattıktan sonra Billie ve Pete, hayatlarını ve birbirlerine karşı olan hislerini gözden geçirmek zorunda kalır ve sonrasında hayatları adeta tam bir kargaşaya dönüşür.

Zengo; Yaşadığı mahalleye kentsel dönüşüm piyangosunun vurması ile bir anda zenginleşen Zerrin, mahalledeki kadınlara kendi tasarımlarını giydirip ünlü bir modacı olma hayalleri kurmaya başlar. Ancak çocukluğundan beri rakibi olan Menkıbe tasarımlarını çalarak bir defile düzenler. Filmde biraz sonradan görme ama son derece içten ve eğlenceli bir kadın olan Zerrin'in komik ve eğlenceli maceralarını izleyeceğiz.

İkinci Görüşte Aşk; Raphael, Bilim Kurgu romanları ile ünlü bir yazardır ve yazmış olduğu bir romanın çok satması ile hayatı değiştirmiş. Liseden beri büyük bir aşk yaşadığı eşi Olivia’yı ihmal etmeye başlamıştır. Büyük bir kavga ettikleri gecenin sabahı, Raphael çok farklı bir hayata gözlerini açar. Çünkü roller tersine dönmüş ve Oliva Raphael’i tanımamaktadır. Bakalım hayatının hatasını yaptığını fark eden kahramanımız, eşinin kalbini yeniden kazanabilecek midir?

Sabit Kanca 3: Son Soru; İlk filmlerinden de hatırlayacağınız üzere, katıldığı yarışmalardaki hazır cevapları ile bir anda fenomen olan Kanca, bu defa yaşadığı hafıza kaybı sonrası hayatını değiştirmeye karar vermiş ve artık yarışmamaya yemin etmiştir. Ancak geçmişi onun peşini bırakmaz. Her şeyi bilen Sabit Kanca, bu defa bilgisini sevdiklerinin hayatını kurtarmak için kullanmak zorundadır.

Mendilim Kekik Kokuyor; 1915 yılında bir Anadolu kasabasında farklı bir hareketlilik göze çarpar. Yusuf ve amcasının oğlu Hasan, kasabanın en güzel kızı olan Elif’e aşıktır. Elif ise birisinden hoşlansa da kimi sevdiğini belli etmemektedir. O sıralarda eli silah tutan herkes Çanakkale Cephesi’ne çağrılır. Yusuf ise cepheye gitmeden önce Hasan’dan önce davranarak Elif’e olan aşkını ilan eder. Bununla da kalmayan Yusuf, Hasan’ın başka bir kızı sevdiği yalanını söyler. Sonrasında ise cephede ise birçok kişi hayatını kaybederken; kahramanlarımız Hasan ve Yusuf, Anzak birliğindeki esir kampına götürülecektir.

Merak edenler için bu hafta vizyona girecek filmlerin yönetmen ve oyuncularına da göz atalım. İşte 6 Mart haftası vizyona girecek filmler;

Popüler Haberler