Facebook bu hesapları kapatmaya başladı! 3000 hesap kapatıldı

Facebook, Covid 19 aşısı hakkında yanlış bilgi veren hesaplara el atmaya başladı. İşte detaylar.

Facebook, bir süredir platformunda aşı karşıtı paylaşımlarla mücadele ediyor. Platform daha önce anti-aşı profil fotoğraflı hesaplarda fotoğrafları kaldırıyordu. Artık daha radikal adımlar atan sosyal medya devi direkt olarak hesapları kapatmaya başladı.

Koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana Facebook, sağlıkla ilgili yanlış bilgiler konusunda geçmişte olduğundan çok daha sert bir duruş sergiliyor. Şirket, yanlış bilgileri paylaştığı için milyonlarca gönderiyi kaldırdı. Artık, bu kuralları tekrar tekrar ihlal ettiği için platformdan 3000 adet hesabı da komple sildi.

Facebook, 3000 hesabı kapattı

Facebook, istatistikleri, kapanacak hesapları nasıl belirlediklerini gösteren bir rapor paylaştı. Facebook'ta pandemi ve aşılar hakkında çok miktarda yanlış bilgi verildiği göz önüne alındığında 3000 sayısı bile düşük görünebilir. Şirket ayrıca 20 milyondan fazla içeriğin kaldırıldığını ve pandeminin başlangıcı arasında 190 milyondan fazla uyarı yaptığını bildirdi.

Facebook'un İçerik Politikası Başkan Yardımcısı Monika Bickert, şirketin politikalarını sürekli olarak geliştirmek zorunda olduğunu bildirdi. Sosyal medyanın insanlar üzerinde ciddi bir etkisi olduğundan bu tarz paylaşımlar insanların kararlarına müdahele edebiliyor. 

Amerika Başkanı Joe Biden da dahil olmak üzere hükümet yetkilileri, Facebook'un COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgileri gidermek için daha fazlasını yapması gerektiğini söylüyor. Facebook'un aşı karşıtı tutumu ise son zamanlarda gündemden düşmüyor. Facebook ise yaptığı anketlere göre ABD'de aşı tereddütünün yüzde 50 azaldığını ve COVID-19 Bilgi Merkezi'nin 2 milyar kişiye ulaştığını söylüyor.

Netflix nihayet iPhone ve iPad'e ses desteği ekliyor
Google Fotoğraflar, Apple ve Facebook'ta karşınıza çıkan otomatik anılar nasıl kapatılır?
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber