Koronavirüs bu ünlü markaların logolarını değiştirdi!

Birbirinden ünlü dünya markaları, koronavirüs salgınından korunma kapsamanında, sosyal mesafeye dikkat çekmek adına logolarını değiştirdi. İşte o markalar;

Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile tüm dünya üzerinde çeşitli farkındalık kampanyaları düzenleniyor. Üst düzey yetkililer çeşitli önlemler alırken, tüm insanlar da konunun önemi ve hassasiyeti ile ilgili bilgilendirilmeye devam ediliyor.

Örneğin; bazı ülkeler ohal ilan edip, sokağa çıkma yasağı gibi katı kurallar uygularken, Hindistan gibi ülkelerin güvenlik güçlerinin sokağa çıkanlara şiddet uyguladığını, Brezilya gibi ülkelerde ise mafyanın bile sorumluluk üstlenerek ceza kestiğini gördük.

Ülkemizde ise, öğrencilere okullar tatil edilerek uzaktan eğitim başlatıldı. AVM'ler ve birçok mağaza kapatıldı. Berber ve kuaförler kapatıldı. Çeşitli kurum ve kuruluşların çalışma saatleri yeniden düzenlendi. 65 yaş üstü vatandaşlarımız koronavirüse karşı daha hassas olduğu için sokağa çıkma yasağı uygulandı. 65 yaşın altında olan insanlarımız ise kendi insiyatifleri doğrultusunda evlerinde kalarak koronavirüs salgınından korunmaları konusunda bilinçlendirildi.

Özellikle de sosyal mesafenin korunması konusunda sosyal medya başta olmak üzere çeşitli haber kurumu ve kuruluşlarında birçok bilgi paylaşıldı. Bildiğiniz üzere dünya genelinden 190’ın üzerinde ülkede görülen corona virüs (COVID-19) salgınına karşı alınabilecek en iyi önlemlerden biri de sosyal mesafeyi dikkate almak. Elbette sosyal mesafenin korunması sadece insanların sorumluluğunda değil. Bu konuya dikkat çekmek isteyen pek çok şirket sosyal mesafe kurlarını hatırlatmak için logolarını değiştirdi. McDonald's, Coca-Cola, Audi ve Volkswagen de bu anlamda amblemlerini değiştirerek konuya dikkat çekmeye çalışan ünlü markaların başında geliyor. Bu markalar yeni logo tasarımları ile “sosyal mesafeyi” yorumlayan kurumsal gruplardan sadece birkaçı. Dilerseniz markaların bu yeni logolarına hep birlikte göz atalım.

İşte markaların, sosyal mesafeye dikkat çekmek adına yeniden tasarladığı o logoları;

Popüler Haberler