Twitter beklenen özelliği nihayet duyurdu!

Twitter son dönemde önemli değişiklikler yapıyor. Bunlardan biri CEO'nun değişmesiydi. Şirket şimdi çok kullanışlı olacak yeni bir özellik duyurdu.

Twitter daha erişilebilir olma yolunda bir adım daha atıyor. Salı günü şirket, videolar için otomatik altyazılar yayınlamaya başladı. Bu özellik Android, iOS ve web istemcisinde kullanılabilir.

Mobilde, sesi kapatılmış bir videoyu izlemeye başladığınızda altyazıların otomatik olarak göründüğünü göreceksiniz. Telefonunuzdaki erişilebilirlik ayarlarından cihazınızın sesini artırdıktan sonra bile bunları açık kalacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir nokta, yalnızca bugünden itibaren yüklenen videoların otomatik olarak oluşturulan altyazıları içermesidir.

Twitter beklenen özelliği nihayet duyurdu!

The Verge'den gelen bir rapora göre, şu anda hatalı altyazıları bildirmenin bir yolu yok. Ancak bir Twitter sözcüsü, "her zaman erişilebilirlik özelliklerimizi iyileştirmenin yollarını arıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu da yeni özellik ile ilgili hataları dikkatle ele alacaklarını gösteriyor. Otomatik video altyazılarının kullanıma sunulması, Twitter için ileriye doğru bir adım. Geçen yıl gibi yakın bir tarihte, bazı analistler şirketi erişilebilirlik araçlarıyla desteklemeden sesli tweet'ler gibi bir özellik sunduğu için eleştirmişti. Olay sonrasında şirket iki erişilebilirlik ekibi kurdu.

WhatsApp ses kaydı atanlara yönelik özelliğini duyurdu
Instagram'da nasıl alışveriş yaparım?
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber