Ünlülerden dikkat çeken koronavirüs paylaşımları

Magazin dünyasının popüler isimleri koronavirüs ile ilgili yapmış olduğu paylaşımlar ile dikkat çekti.

Çin'de başlayarak hızla dünyanın diğer bölgelerine yayılan koronavirüs salgını etkisini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Koronavirüs'te son durumun ne olduğu araştırılıyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını, 6 kıtada (Çin hariç, Türkiye dahil) 117 ülkeye yayıldı. Bir yandan insanların sağlığını olumsuz etkilerken, diğer yandan piyasaların altüst olmasına sebep oluyor.

Birçok ülkede birçok etkinliğin iptal edilmesine sebep olan koronavirüs, aynı zamanda birçok ünlü firmanın üretimlerini de olumsuz etkilemiş durumda. Son alarak geçtiğimiz gece ülkemizde de ortaya çıkan koronavirüs için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir vatandaşımızın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Türkiye'deki ilk vakadır" açıklamasında bulunmuştu.

Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." diyerek açıklamasına şu şekilde devam etmişti;

"İnsanların ülkeden ülkeye her an hareket halinde olduğu bir dünyada direnç hangi düzeyde, tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Eğer dünyayla ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım. Bu an burada olmamın nedeni, bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.Tanı, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konulmuştur. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyetinin korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Verilere göre tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır."

Bakan Koca'nın bu açıklamasının ardından ülkemizdeki kolonya stokları tükediği gözlenmişti. Maske ve kolonya fiyatlarında artış görülmesinin ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, önceliğinin halk sağlığının ve ticaretin aksamaması yönünde tedbirlerini aldıklarını ve çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Fahiş fiyatlar konusunda 2193 firma, 2641 ürün denetlendi. 2180 soruşturma kapsamında alındı. Dezenfektan ürünler de denetleme kapsamına alındı.

Şu ana kadar 4600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve WHO tarafından pandemi ilan edilen salgın nedeniyle dünyanın dört bir köşesinde çarpıcı gelişmeler yaşanıyor ve çok ciddi önlemler alınıyor.

Diğer yandan magazin dünyasının popüler isimleri de koronavirüs ile ilgili yapmış olduğu paylaşımlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Gelin bu paylaşımlara hep birlikte göz atalım.

İşte ünlülerden dikkat çeken koronavirüs paylaşımları;

Popüler Haberler