Meksika'ya gidiyoruz: Forza Horizon 5 - Oyun Canavarı #61

Meksika'nın sıcak atmosferi, süper otomobiller ve daha fazlası: İşte karşınızda Forza Horizon 5.

Monster Notebook katkılarıyla hazırladığımız Oyun Canavarı programımızın yeni bölümüyle karşınızdayız. Bu bölümde hem PC hem Xbox sürümü bulunan Forza Horizon 5 oyununa göz atıyoruz.

Bir oyun konsolunu satın almaya iten önemli faktörlerden biri de onun için özel olarak geliştirilen oyunlardır. Bu oyunlar birçok kullanıcı için o konsolu alma sebebi olarak gösterilir.

Microsoft'un oyun konsolu olan Xbox tarafında ise özel oyun dendiğinde akla ilk gelen Forza Horizon serisidir. Eğlenceli bir atmosferi bulunan bu seri adeta bir festival havasında geçer.

Yeni eklenen Forza Horizon 5'te de oyun serisinin genleri aynen korunmuş: Geri alabilme, çılgın ve eğlenceli görevler ve yarışlar, bol adrenalin, güzel müzikler ve her türden süper ya da normal otomobiller.

Gerçek hayatta birçoğunu görüp kullanamayacağımız yüzlerce farklı otomobili bu oyunda bulmak mümkün oluyor. Dünyanın en iyi arabaları ve en çılgın yarışlar bu oyunda bizleri bekliyor.

Forza Horizon 5 lokasyon olarak Meksika'da geçiyor. Ülkenin sıcak ve tarihi atmosferi oyuna çok güzel yansıtılmış. Bazen sık ve ağaç dolu ormanlarda yarışırken bazen tozlu sokaklar bazen de çöl benzeri çorak arazilerde yarışıyorsunuz. Ayrıca ülkelinin tarihi güzellikleri, tarihi binaları piramit benzeri yapıları da oyuna eklenmiş. Ek olarak deniz kıyısında da girdiğiniz yarış ve festivaller bulunuyor.

Forza Horizon 5 açık bir dünya oyunu. Devasa bir haritada birçok görevi yerine getiriyorsunuz. Bunlar bazen bir otomobili bulmak, rakiplerle yarışmak, bulunan otomobilleri çekici ile taşımak ya da bir pist yarışı olabiliyor.

Forza Horizon 5'te diğer oyunculara arabalarınızdan birini hediye edebiliyorsunuz. Ya da bir başka oyuncu size araba hediye edebiliyor.

Araçların modellemeleri her zaman olduğu gibi çok iyi. Vovos olarak tabir edilen (Meksika da Vohco) Bettle araçlardan milyon dolarlık süper otomobillere kadar yüzlerce farklı aracı kullanabiliyorsunuz. Elbette her aracı hemen kullanamıyorsunuz ve onları elde etmek için bazı aşamalardan geçmeniz ve bazı görevleri yerine getirmeniz gerekiyor.

Oyun temelde Xbox Series X/S ve Xbox One konsolları ile Windows 10 üzerinde oynanabiliyor. Eğer Xbox Series X/S konsollarından birinde oynarsanız o zaman 4K 60 fps çözünürlüğü görebiliyorsunuz.

Öte yandan konsola özel bir oyun olduğu için Microsoft'un ünlü Game Pass aboneliği ile bu oyunu da ücretsiz olarak deneyimleyebiliyorsunuz. Bu da güzel bir detay.

Forza Horizon 5'i arkadaşlarınızla beraber de oynayabiliyorsunuz.

Bu serinin diğer oyunlarını da oynayan biri olarak Forza Horizon 5'i beğendiğimi belirteyim. Bazı özellikleri şimdilik kullanılamayan oyunda zaman zaman bazı küçük sorunlar da yaşadım. Ama bunların oyunun zevkini ortadan kaldırmayacak küçük detaylar olduğunu söylemek isterim. Hatta Microsoft yaptığı açıklama ile bu sorunları düzelteceğini de söyledi.

YouTube kanalımızda yayınlanan Forza Horizon 5 videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:

Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Dizüstü bilgisayarlarınızı bu aksesuarlarla coşturun!
3D yazıcıda telefon standı bastık ve boyadık!
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber