Bilgisayarda virüs olduğunu gösteren 8 işaret!

Bilgisayarınıza zarar verebilecek virüslerin belirtilerini sizin için bir araya getirdik.

Günlük yaşantımızın vazgeçilmez teknolojilerinden biri haline gelen kişisel bilgisayarlarımızda pek çoğumuzun yaşadığı ortak sıkıntılardan biri de hiç şüphesiz işletim sistemlerimize sızan ve sistem performansını olumsuz yönde etkileyen bilgisayar virüsleridir. Eğer bilgisayarınızda anti-virüs programı yoksa, virüs olduğunu ancak virüs etkisini gösterdikten sonra anlayabilirsiniz. Nadiren, dosya adı sabit ve bilinen virüsleri dosya adıyla tarayarak bulmak ve silmek çözüm olabilir.

Aslına bakarsanız bilgisayarlara bulaşan virüsler bir çok işaretle kendisini belli edebiliyor. Bilgisayarınızda aşağıda sıraladığımız işaretlerden biri veya daha fazlası bulunuyorsa cihazınızda zararlı yazılımlar olabilir ve bu anlamda acil önlemler almanız gerekebilir. Eğer aşağıdaki belirtilerden herhangi birine rastladıysanız acil olarak antivirüs programlarını devreye sokabilirsiniz ya da bilgisayarınıza format atarak genel bir temizlik yapabilirsiniz. Ancak, virüsün bilgisayara önemli ölçüde geri dönülmez hasarlar vermiş olduğu zamanlarda temizleme işlemi her zaman etkisini gösteremeyebilir.

Genellikle bu tür durumlarla karşılaşmamak adına pek çok bilgisayar kullanıcısı antivirüs programı kullanıyor. Ancak bazı durumlarda koruma kalkanlarının da etkisiz kaldığı anlar olabiliyor. Tüm bunların yanında bazı bilgisayar kullanıcıları ise, sistem performansını aşağı çektiği için antivirüs programlarına pek sıcak bakmadığı da bir gerçek.

Yalnız burada oldukça önemli olduğunu düşündüğüm bir bilgiyi siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istiyorum; Anti-virüs yazılımlarının tarama işlemi sonrasında virüs bulamaması bilgisayarda virüs olmadığını değil, sadece tarama işleminde kullanılan anti-virüs programlarının tanıdığı virüslerin olmadığını gösterir.

Bunun yanında kullanılan anti-virüs yazılımlarının buldukları virüsleri silmeleri veya bulaştıkları dosyalardan temizleyememeleri de zaman zaman karşılaşılan  diğer bir durumdur. Eğer böyle bir durum yaşamak istemiyorsanız daha güncel başka bir anti-virüs yazılımını kullanmanızın ya da anti-virüs programınızı güncellenmenizin daha uygun olacağını belirtelim.

Her ne olursa olsun, kullanılan anti-virüs programının tanımadığı bir virüsün bilgisayarınıza bulaşmış olması ihtimalinin de her zaman olduğunu unutmayın.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bilgisayarınıza zarar verme ihtimali bulunan virüslerin belirtilerine hep birlikte göz atalım.

İşte bilgisayarınızda virüs olabileceğini gösteren 8 belirti;

Popüler Haberler