Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz!

Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait Solar Orbiter uzay aracı tarafından çekilen görüntü, Güneş'i çok daha detaylı bir şekilde gösteriyor.

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz!

Bilindiği üzere Güneş'in bugüne dek pek çok fotoğrafı paylaşıldı. Ancak bu kez 'Solar Orbiter' uzay aracı, hayli detaylı bi şekilde Güneş'i karşımıza getirdi.

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz!

Avrupa Uzay Ajansı ve NASA tarafından inşa edilen “Solar Orbiter” isimli bir sonda, güneş yüzeyinin çekildiği en yakın fotoğrafları elde etti. Fotoğraflar Güneş atmosferinin en dış kısmının aşırı ısısı hakkında ipuçları sunan ve deyim yerindeyse "dans eden sayısız küçük ateş" olan bir manzara sunuyor.

Avrupa-Amerikan misyonu, araca elektromanyetik spektrum boyunca yıldızın görüntülerini çekmek için eşsiz bir kapasite veren altı gözlem enstrümanı sayesinde bilimsel olarak umut verici ilk görüntüleri elde etti. 

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz! - Resim : 1

Yukarıdaki resimde görülen beyaz oklarla açıklamalı "şenlik ateşleri", şimdiye kadar elde edilen Güneşe en yakın görüntüler olma özelliği taşıyor.

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz! - Resim : 2

İddialı uzay görevi “Solar Orbiter”, güneşin ilk resimlerini güneş sisteminin merkezine doğru başlamış olduğu yolculuktan altı ay sonra Dünya'mıza gönderdi. Araştırmacılar için belki küçük bir his, ancak çoğu insan için katmanlar ilk bakışta oldukça kafa karıştırıcı ve büyüleyici görünüyor.

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz! - Resim : 3

Dünyada alınan Güneş Orbiter sondasının ilk görüntüleri, astronomların en entrikalarını yapan bulmacalardan birini netleştirebilecek plazma mini patlamaları da gösterdi.

Güneş'i hiç bu kadar yakından görmediniz! - Resim : 4

Yukarıdaki resimde ise NASA / ESA Güneş Orbiter uzay aracında Yüksek Çözünürlüklü Polarimetrik ve Helioseismik Görüntüleme Teleskopu (PHI) ile çekilen yakın çekim görüntüsüni görmekteyiz. Bu fotoğrafta güneşin görünür yüzeyinin altında sıcak plazmanın hareketinden kaynaklanan granülasyon desenini gösteriyor.