2013 yılında gelmesini istediğimiz 9 teknoloji

2013 yılı için neler bekliyoruz?

2013 yılında gelmesini istediğimiz 9 teknoloji

21 Aralık’ta hayat sona ermediğine göre yeni yıl için planlarımıza devam edebiliriz. 2013 yılı için genel olarak kullanıcıların beklediği ve istediği teknolojilerden bahsetmek istiyorum. Yılın sonuna yaklaşırken 2013'ün teknoloji adına bir dönüş noktası olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

Öncelikle yeni yılda mobil cihazlar cüzdanımıza ihtiyacı karşılamalı diye düşünüyorum. Evden çıkarken cüzdansız çıkabilmeliyiz. Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur, belki bir süre cüzdanımı nerede unuttum korkusu yaşayabiliriz fakat akıllı telefonlarımız artık bunu sağlamalı. NFC ya da ne olursa bu teknoloji için 2013 yılı ne geç kalınmış ne de erken bir zaman dilimi.

1356298795_nye-2.jpg

Apple televizyonlar geçmiş almış olanlardan. Artık Apple televizyonlar salonumuzu süslemeli diyorum. Biz ne istiyoruz? Apple televizyon! Ne zaman? Dün! Ancak öyle görünüyor ki Apple’dan bu gelişmeyi 2014 yılına kadar göremeyeceğiz.

1356298809_dtgh.jpg

Plastik maddelerin şekillendirilmesi konusunda son zamanlarda daha çok gelişme beklediğimiz doğru. Evet 3D printing'den bahsediyorum. Dijital dosyalarla başlayan teknoloji konusunda ilerleme olduğunda oldukça ilgi göreceğini düşünüyoruz.

1356298819_33.jpg

Bluetooth kulaklıkları bilirsiniz. Ancak bu teknolojide çok eksikler var.Aynı işi yapabilecek daha iyi çözümlere ihtiyacımız var. Kulaklıklar için büyük bluetoothlara ihtiyacımız olmamalı.

1356298842_4.jpg

Apple’ın iCloud konusunda ilerleme katetmesine ihtiyacımız var. Yakın zamanda Dropbox’ı satın alan Apple bu konuda ilerlemeye çalışıyor. Apple’ın kötü internet sunmasında etkileyici bir geçmişi var. Firmanın neden internet servisleri üzerine yoğunlaşmadığı anlayamadığımız soru işaretlerinden bir tanesi.

1356298854_i-want-apple-to-fix-icloud.jpg

iPhone ile birlikte atıldığında kırılmayacak bir Android telefon istiyoruz. Henüz bu teknoloji gelmedi ancak Samsung’un bir sonra Galaxy telefonu konusunda bu konuda ümitler var. Akıllı telefon sektörü takip etmek için ilginç sektörlerden bir tanesi.

1356298868_i-want-an-android-phone-that-can-cut-through-all-the-iphone-hype.jpg

Android marketten daha fazla gelişme bekliyoruz. Android ve Google Play Store’un Apple Store’dan daha fazla sayıda uygulaması olmasına rağmen Android tabletler iPad’lerdeki uygulamaların gölgesinde kalıyor. Android tabletler kriter alınarak yeni gelişmeler başlatılabilir.

Giyilebilir teknolojiler muhakkak gelecek. Bunların en canlı örneklerinden biri Google’ın gözlüğü diyebiliriz. Ancak Google’ın gözlüğünü taktığınızda dışarıdan ‘normal’ bir görüntünüzün olduğu söylenemez. Bu konuda tasarımsal olarak da bazı gelişmeler bekliyoruz.

1356298897_i-want-to-see-google-glass-in-the-wild.jpg

İnsansız araçlar diğer gelişmelerden biri olabilir. Google’dan yine bu konuda epey gelişme görüyoruz. Bir çoğumuz özellikle sabahları araba kullanmaktan nefret eder. Kendi kendine sürülen arabalar bir çoğumuzu mutlu edecektir. Google’ın insansız araçları Kaliforniya Nevada’da yasallaştırılmış durumda. 2013 yılı Türkiye için de büyük adımlar bekliyoruz.

1356298915_i-want-to-see-self-driving-cars-prove-their-worth.jpg