1955 Mercedes 300SL Gullwing çalındı!

1955 Mercedes 300SL Gullwing, gündeme bomba gibi düştü. Adını tarihe altın harflerle yazdıran Mercedes 300SL Gullwing, Almanya'da çalındı.

1955 Mercedes 300SL Gullwing çalındı!

Almanya'da çalınan 1955 Mercedes 300SL Gullwing, gündeme bomba gibi düştü. Araç sahibinden aracı bulana 250 bin euro para ödülü var.

Jaguar E-Type, Ferrari 250 GT SWB ve Aston Martin DB4, Ford Mustang gibi zamanında balyoz etkisi yaratan otomobiller hala popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Eski model olmalarına rağmen hala günümüzün araçlarından daha iyi ve kaliteli olmaları ile ön plana çıkan bu araçlar, bir servet değerinde.

Bu araçların arasında adını tarihe altın harflerle yazdıran Mercedes 300SL Gullwing, Almanya'da çalındı. Eskimeyen tasarım detayları ve akıllara kazınan kapılarıyla kimilerine göre dünyanın gelmiş geçmiş en güzel modeli olan bu otomobil, şu an kötü haberler ile gündemde. 

1955 Mercedes 300SL Gullwing çalındı!

1955 Mercedes 300SL Gullwing çalındı! - Resim : 1

Almanya’da yaşanana bir hırsızlık sonucunda kaçırılan 300SL Gullwing’in bu versiyonu oldukça değerli bir yapıya sahip. Bu aracı değerli kılan en önemli özelliği ise Nürburgring yarışlarına katılanlardan biri olması.

Almanya'da Dorint Hotel’in çevresinde gerçekleşen olay ile ilgili araç sahibi bir açıklama yaptı. Otoparkın dolu olmasından dolayı aracı dışarıya park ettiğini dile getiren Thomas Rosier, olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini açıkladı. Yaklaşık 2 milyon doların üzerinde bir diğere sahip olan 300SL Gullwingu getirene 250.000 euroluk ödülün verileceği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. 

Yerel polisler konu ile ilgili soruşturma başlatmış ancak henüz bir bulguya rastlayamamış. Umarız bu nadir parça en kısa süre içerisinde tekrardan sahibine döner.