2017 yılına kadar e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısı 100 bini aşacak

Faturalar dijitalleşiyor, e-dönüşüm yaygınlaşıyor

2017 yılına kadar e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısı 100 bini aşacak

Yeni yasal düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler, fatura, defter ve arşiv gibi iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasına imkân sağlıyor. Bu dönüşüm, işgücü ve maliyetten de önemli oranda tasarruf edilmesini mümkün kılıyor. E-Dönüşüm stratejisi kapsamında yürürlüğe giren hizmetler, ülke çapında hızla yaygınlaşıyor. Güven kurumu TÜRKKEP, e-Fatura ile birlikte e-Defter, e-Arşiv Fatura, KEP, e-Tebligat, e-Mutabakat, e-İmza, e-Saklama gibi tüm e-Dönüşüm hizmetlerini tek çatı altında bütünleşik olarak sunuyor.

Her yıl 125 milyon lira tasarruf sağlanacak

1 Ocak 2016 itibariyle 50 bin mükellefin e-Fatura ve e-Defter uygulamalarından yararlanmaya başlamasıyla, her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak. Maliye Bakanlığı’na göre, 2015 yılında, sistemde her ay 50-60 milyon e-Fatura dolaşımda olacak. 2016-2017 yıllarında ise e-Fatura ve e-Defter uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor. E-Fatura ve e-Defter sayısındaki bu artışın kâğıt tüketiminin azaltılması, kargo ve noter masraflarının düşürülmesi gibi katkılarıyla 2 milyar lira tasarruf sağlayacağı öngörülüyor.

Kâğıda dayalı kültür e-Dönüşümle sona erecek

Kâğıda dayalı iş süreçlerinin e-Dönüşüm süreci ile farklı bir boyuta taşınmasını değerlendiren TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “E-Dönüşümün hukuk, teknoloji ve kültürel olmak üzere üç önemli ayağı bulunuyor. Yeni düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler sayesinde hukukta ve teknolojide belirli bir yere gelebildik. Birçok ülkeden daha uzun yollar kat ettik ama e-Dönüşümü zihinsel olarak içselleştiremedik. E-Dönüşüm, sadece teknolojik değil, aynı zamanda kültürel bir dönüşümü gerektiriyor. İş yapış şekillerimiz, kurumsal yönetim ve organizasyon yapılarımız, verimlilik anlayışımız, eğitim sistemimiz ağırlıklı olarak fiziksel ve kâğıda dayalı kültür etrafında dönüyor. E-Dönüşüm; kamu, özel sektör ve bireylerin ortak bir paydada birleşerek hayata geçireceği kültürel bir dönüşüm olmalıdır. Bu dönüşümü hızlandırmak için ülkemizde yasal düzenlemesi yapılmakta olan e-Hizmetler ve çözümlere ilişkin farkındalık oluşturmak gerekiyor. Ayrıca kullanımlarını yaygınlaştırmak için öncelikle ilgili hizmetin gerçekten faydalı olduğunun benimsenmesi, kullanımı kolay uygulamaların geliştirilmesi ve sunulması kritik öneme sahip. Faydalı uygulamalar, kaliteli çözüm ve hizmetler, uygun maliyetlerle sunulduğunda çok çabuk kabul görüp yaygınlaşabiliyor.” dedi.

Anahtar teslim projeler

Türkiye’nin önemli bir e-Dönüşüm sürecinden geçtiğine ve e-Dönüşümün hızla yaygınlaştığına dikkat çeken Samast, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki kurumların, kuruluşların, şirketlerin, profesyonellerin, meslek mensuplarının önemli bir kısmı gerek yasal nedenlerden, gerek çağın bir gereği olduğunu gördüğünden hızla e-Fatura, e-Defter ve e-Saklama gibi uygulamalara geçiş yapmak istiyorlar. Ancak e-Dönüşümün Türkiye’de yeni olması sebebiyle, kurumlar bu hizmetlerden nasıl en kaliteli, verimli ve hesaplı olarak yararlanabileceğini araştırmaya başlıyor ve e-Dönüşüm hizmeti veren şirketleri o gözle inceliyorlar. TÜRKKEP olarak, e-Fatura alanında uzmanlaşmış kadromuzla hızlı çözüm sağlıyor ve 81 ilde anahtar teslim projeler sunuyoruz. Yaygın muhasebe programlarıyla uyumluluk sağlıyoruz, uluslararası standartlarda 10 yıl saklama hizmeti sunuyoruz ve kesintisiz web servis ile 7x24 hizmet sunuyoruz. Ayrıca uygulama aşamasına geçildiğinde oluşan soru ve sorunlar için de üç seviyeden oluşan çözüm sürecimizi işletiyor, müşterilerimizin problemine göre onlara en hızlı ve verimli desteği sağlıyoruz. E-dönüşümde Türkiye’nin her yerinde, uzman kadromuzla müşteri memnuniyeti odaklı çözüm ve destek hizmeti sunuyoruz.”

Tüm hizmetler tek çatı altında TÜRKKEP güvencesiyle

TÜRKKEP; KEP, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İmza, e-Mutabakat, e-Tebligat ve e-Saklama gibi yasal geçerli hizmetlerin hepsini bir arada, tek elden sunuyor. TÜRKKEP, kendi geliştirdiği yazılım teknolojisi, İstanbul ve Ankara’da iki ayrı veri merkezinde kurulu yüksek teknolojik altyapısı, yetkin ve nitelikli insan kaynakları, bilgi güvenliği (ISO 27001), iş sürekliliği (ISO 27031 ve ISO 22301), kişisel verilerin korunması (BS 10012), çevre (ISO 14001), kalite (ISO 9001), BT hizmet yönetimi (ISO 22000) ile müşteri memnuniyeti (ISO 10002) standartları ve ITIL yönetişim kriterleri ile tam uyumlu olarak Türkiye genelinde bireylere, şirketlere ve kurumlara gerekli tüm hizmetleri güvenli, hızlı, kaliteli ve uygun maliyetlerle sağlamaktadır.