2021 Dünya geneli telefon satışları! Pazarın lideri kim?

Küresel akıllı telefon hacmi yüzde 6 azaldı. Ancak sektör şimdiye kadarki en yüksek üçüncü çeyrek gelirini kaydetti. İşte pazarın lideri!

2021 Dünya geneli telefon satışları! Pazarın lideri kim?

Küresel akıllı telefon pazarı yüzde 6 küçüldü ve dünya genelinde akıllı telefon satışları toplamda 342 milyon adete geriledi. Bununla birlikte, devam eden küresel bileşen sıkıntısı Çin ve Avrupa'nın bazı bölgeleri gibi önemli pazarların yavaş toparlanması nedeniyle pazar daraldı.

Bileşen sıkıntısı nedeniyle sevkiyatlar azalırken, orta ila üst düzey akıllı telefonların güçlü sevkiyatları ile sektör 100 milyar doların üzerinde rekor üçüncü çeyrek geliri elde etti.

Akıllı Telefon Satışlarında Lider Kim Oldu!

2021 Dünya geneli telefon satışları! Pazarın lideri kim? - Resim : 1

Eylül çeyreğinde, Haziran çeyreğine göre yaşananlardan daha da sert arz kısıtlamaları meydana geldi. Küresel yarı iletken sıkıntısı neticesinde son tüketiciler telefon tedariki sıkıntısını yaşadı. Arz talep uyumsuzluğu nedeniyle, akıllı telefonlarda kullanılan bileşenlerin çoğunda yukarı yönlü fiyat hareketleri görüldü ve bazı büyük parça tedarikçileri, bazı modellerin perakende fiyatlarını artırmak zorunda kaldılar.

Apple ve Samsung gibi lider firmalar premium serilerini sırasıyla iPhone 13 serisi ve Fold serisiyle yenileyerek, verimli tedarik zinciri yönetimiyle krizden pozitif yönlü çıkmayı başardılar.

2021 Üçüncü Çeyrek Piyasa Özeti:

2021 Dünya geneli telefon satışları! Pazarın lideri kim? - Resim : 2

  • Samsung, Vietnam fabrikalarında düzenli operasyonların yeniden başlaması ve yeni katlanabilir serisinin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesiyle 2021 üçüncü çeyrekte 69 milyon adet ürün sevk etti. Samsung, 69 milyon akıllı telefon sevkiyatı ile 2021 üçüncü çeyrekte de bir numaralı yerini korudu.
  • Apple, 2021 üçüncü çeyrekte sevkiyatta yüzde 15 artışla 48 milyon adet sevkiyat yaptı. Bu büyümede, en son iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesi ve iPhone SE 2020'nin beklenenden daha güçlü performans göstermesi etkili oldu. 
  • Xiaomi, 2021 üçüncü çeyrek 44.4 milyon adet sevk etti.
  • OPPO, 2021 üçüncü çeyrek 38.1 milyon adet sevk etti.
  • Vivo, 2021 üçüncü çeyrekte 17.0 milyon adet sevk etti.
  • Huawei, 2021 üçüncü çeyrekte 5.8 milyon adet sevk etti.
  • Realme, 2021 üçüncü çeyrekte 16.0 milyon adet sevk etti.

Küresel akıllı telefon toptan sevkiyat gelirleri 100 milyar doları aştı. Markaların bu dönemde daha düşük gelir getiren akıllı telefonlar yerine orta fiyatlı akıllı telefonlarını pazara sunarak daha doğru strateji belirledikleri görülmektedir. Apple, akıllı telefon pazarı gelirine öncülük ederek pazarın yaklaşık yüzde 37'sini yakalarken, Samsung, Fold serisinin başarılı lansmanının etkisi ile gelirini yüzde 32 artırmayı başardı.