Lu Weibing, 120W Hızlı Şarjı taşımanın zorluklarına dikkat çekti! [Video]

Xiaomi çatısı altında faaliyet yürüten dev firma Redmi yeni akıllı telefon serisi ile birlikte 120W hızlı şarj teknolojisini de tanıtmıştı. Firmanın CEO'su bu teknolojinin bazı zorlu tarafları olduğunu açıkladı.

Lu Weibing, 120W Hızlı Şarjı taşımanın zorluklarına dikkat çekti! [Video]

28 Ekim akşamı Redmi, yeni Redmi Note 11 serisi telefonlarını resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi. Bu telefonların arasında en dikkat çekeni ise Redmi Note11 Pro+ oldu. Firma, 120W kablolu hızlı şarj ile donatılan akıllı telefonun, resmi olarak tüm telefonu doldurmasının yalnızca çeyrek saat sürdüğünü iddia ediyor.

Bu iddiasını bir video ile de kanıtlayan firma 120W hızlı şarj ile alakalı olarak bazı zorluklardan da bahsetti.

120W hızlı şarj epey maliyetli bir teknoloji

Son zamanlarda Lu Weibing, 120W hızlı şarj teknolojisi taşımanın zorluklarından birkaçını sosyal medyada paylaştı. Basit bir ifadeyle, 120W hızlı şarj seçiminin sırasıyla teknik zorluklar, yüksek maliyetler ve tedarik sıkıntısı olmak üzere üç ana zorluğu olduğunu ifade etti.

Lu Weibing, 120W Hızlı Şarjı taşımanın zorluklarına dikkat çekti! [Video] - Resim : 1

Mevcut 120W teknolojisinin, hem iyi ısı dağılımı sağlamak hem de gövdeyi ince ve hafif tutmak için iki hücreli bir çözüm sunduğunu, bu iki hücre için, iki şarj çipi gerektiğini, teknik mimari olarak çok karmaşık bir teknoloji olduğunu açıkladı. Pili hızlı şarj etme maliyeti için anakart, pil, şarj cihazı ve veri hattını ve bunların her birisinin daha yüksek maliyet artışı gerektiren parçalar olduğu ancak bu teknoloji için dahil etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Firma, ayrıca bu yıl hızlı şarjlı çiplerin arzına yetişemeyip, hatta fiyatını yüksek maliyetten satın aldı. Bu teknoloji için Redmi Note 11 serisi iki adet 67W şarj çipi kullanılmış olan dünyada türünün ilk örneği olmuş oluyor.

Redmi Note 11 Pro+, aynı fiyat noktasında nadir bulunan 120W tam özellikli hızlı şarj teknolojisini elde etti. Firma için büyük bir başarı olan bu teknolojiyi, kullanıcıların kullandıklarında memnun olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.