Atıkları enerjiye dönüştüren tuvalet, kullanıcılarına kripto para ödüyor!

Spekülasyon dışında çok az faydası olan veya hiç faydası olmayan değersiz madeni paralara veya jetonlara atıfta bulunan "meme paraları" ve blok zinciri endüstrisinde daha iyi bir ifadenin olmaması nedeniyle " bok paraları "nın yaratılması, bunlardan biri olarak ortaya çıktı. Bugüne kadar kripto para

Atıkları enerjiye dönüştüren tuvalet, kullanıcılarına kripto para ödüyor!

Güney Kore'deki Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nde şehir ve çevre mühendisliği profesörü olan Cho Jae-weon, çevreye duyarlı bir tuvalet tasarladı. Ama tek şey bu değil. Cho'nun evindeki tuvalet, insan atıklarını biyogaz ve gübreye dönüştüren bir laboratuvara bağlı. Bu tuvalet aynı zamanda kullanıcılarına kripto para ödüyor.

Atıkları enerjiye dönüştüren tuvalet, kullanıcılarına kripto para ödüyor!

Science Walden projesi  ilk olarak Temmuz 2021'de kripto topluluğunun eğlencesi olarak ortaya çıktı. O zaman, insan dışkısını metan gazına dönüştüren ve “mudilerini” Ggool adlı dijital bir para birimiyle ödüllendiren BeeVi tuvaleti de tanıtıldı.

Kripto tuvalet nasıl çalışır

Tuvalet, atıkları bir yeraltı tankına fırlatan vakum işleviyle su dolu kovalara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Dışkı, tanka bilerek sokulan mikroorganizmalar tarafından parçalanır ve metana dönüştürülür.

Bundan sonra metan yapı için bir enerji kaynağına dönüştürülür. Bu noktaya kadar, bir gaz sobası, ısıtma suyu ve bir katı oksit yakıt hücresine güç sağlamak için kullanılmıştır.

Profesör Cho ayrıca Ggool ("bal" anlamına gelen) olarak adlandırdığı bir kripto para birimi tasarladı. 10 Ggool karşılığında benzersiz tuvalete dışkılayan herkes ödül alacak. 

Ggool, çeşitli öğeleri satın almak için zaten kullanılmış olabilir. Kampüsteki öğrenciler, kafeler, erişte restoranları ve kitapçılar dahil olmak üzere çeşitli perakende seçeneklerine erişebilir.