Bitcoin, büyük teknoloji hisselerine posta koydu!

Bitcoin, son 30 günde büyük teknoloji hisselerinden ortalama %12 daha iyi performans gösteriyor!

Bitcoin, büyük teknoloji hisselerine posta koydu!

Bitcoin ve hisse senedi piyasalarının yıla dalgalı bir grafik ile başlamasına rağmen, kripto para piyasası, büyük teknoloji hisselerinden daha iyi performans göstererek artan hakimiyetini gösterdi.

Bitcoin, büyük teknoloji hisselerine posta koydu!

Finans incelemeleri ile bilinen Finbold'un ROI aracından elde edilen verilere göre, 13 Şubat 2022 itibariyle Bitcoin, ortalama %12,24 yatırım getirisi (ROI) ile ilk altı teknoloji hissesinden daha iyi performans gösterdi. 

Kripto piyasası, Meta'yı %46,74 ile önemli ölçüde geride bıraktı ve onu %18,37 ile elektrikli araç üreticisi Tesla izledi. Kripto para varlığı, Amazon'dan %3,78 daha iyi performans gösterdi ve onu %1,84 ile Alfabe izledi. 

Microsoft ile karşılaştırıldığında, Bitcoin'in yatırım getirisi ise %1,95 daha yüksek. Bir numaralı kripto para yatırım getirisi neredeyse Apple ile eşleşti ve hisse senedini %0,76 oranında geride bıraktı.

Getiriler, Bitcoin'in son aylarda en iyi performans gösteren varlıklardan biri olma durumunu koruma yolunda olabileceğinin potansiyel bir göstergesi. Geçen yıl Bitcoin, yaklaşık %60 getiri ile önde gelen yatırım ürünü olarak ortaya çıktı. 

Teknoloji şirketleri kriptoya yatırım yapıyor

Özellikle Tesla gibi şirketler, Bitcoin'e yatırım yapan ilk kurumlar arasında yer aldı ve varlığın 2021'deki muazzam büyümesine katkıda bulundu.

Bitcoin'in küresel olarak farklı yargı alanlarından düzenleyici belirsizlikle karşı karşıya kalmasına rağmen daha yüksek getiri kaydetmeye devam ettiğini belirtmekte fayda var. Aynı zamanda, varlığın oynaklığı, varlığın fiyat artışı için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. 

Verilere göre Meta, şirketin 2021 4. çeyrek için hayal kırıklığı yaratan sonuçlarının doğrudan bir etkisi olan teknoloji hisseleri arasında en kötü getiriyi kaydetti. Facebook ise 24 saat içinde %22'nin üzerinde bir düşüş yaşadı ve yaklaşık 200 milyar dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Düzeltme, platform kullanıcılarının durgunlaştığını gösteren sonuçlarla tetiklendi.