Güncel

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir? Silme işlemi nasıl iptal edilir?

Facebook hesabınızı 6 adımda kalıcı olarak nasıl sileceğinizi, dilerseniz silme işlemini nasıl iptal edeceğinizi adım adım anlatıyoruz.


Popüler sosyal medya uygulaması Facebook'un dünya üzerinde 2,85 milyar  kullanıcı sayısı mevcut. Ancak bazı kullanıcılar farklı sebeplerden Facebook hesabını silmek isteyebiliyor. Biz de bu anlamda Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Kısa bir zaman içinde fikrinizi değiştirirseniz silme işlemini  iptal edebilirsiniz.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir? Silme işlemi nasıl iptal edilir?

Uzun süredir kullanıcılarının kişisel bilgilerine erişebildiği iddiası ile etik tartışmalarının odağında olan sosyal medya platformu Facebook, son günlerde ise kullanıcıların doğru ve tarafsız haberlere erişimini engellediği dedikoduları ile gündemde.

Kullanıcılar bu veya farklı sebeplerden Facebook hesaplarını silmek isteyebiliyor. Bu içeriğimizde Facebook hesabınızı nasıl sileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Kısa süre içendi fikrinizi değiştirirseniz Faceboook hesabınızı silme işlemini  iptal edebilmeniz de mümkün! Dilerseniz sözü hiç uzatmadan, bu adımların hangileri olduklarına hep birlikte göz atalım.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

  1. Ana profilinizden, Facebook'un sağ üstündeki account simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik'i seçin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.
  3. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin'e tıklayın. Yeni Sayfalar deneyiminde bir sayfada
  4. Facebook erişiminiz varsa: Gizlilik'e ve ardından Facebook Bilgilerin'e tıklayın.
  5. Dondurma ve Silme'ye tıklayın.
  6. Hesabı Sil'i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et'e tıklayın.
  7. Hesabı Sil'e tıklayın, şifrenizi girin ve Devam'a tıklayın.

Facebook hesabınızı silme işlemini iptal etmek için izleyeceğiniz adımlar

Facebook hesabınızı silme işlemini başlatmanızın üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.
 
Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler silinirken, Facebook'u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.
 
Bilgilerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bilgilerinizi ayrıca yasal meseleler, koşul ihlalleri gibi durumlar veya hasar önleme çalışmaları için de saklayabiliriz.
 
Facebook hesabınızı silme işlemini iptal etmek için:

  1. Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Silme İşlemini İptal Et'e tıklayın.
Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.