Güncel

Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı dondurma ve silme arasındaki fark nedir?

Facebook hesabınızı basit birkaç adımda dondurmanız mümkün! Hesabınızı silmek ile dondurmak arasındaki farka da değindik.


Sosyal medya devi Facebook, dünyada 2 milyara yakın aktif kullanıcıya sahip. Ülkemizde de Facebook hesabı kullanan kişi sayısı oldukça fazla. Hele ki gençler arasında neredeyse Facebook hesabı olmayan yok. Ancak kullanıcılar bazen farklı sebeplerden Facebook hesaplarını dondurmak isteyebiliyorlar. Biz de Teknolojioku olarak bu yazımızda Facebook hesabınızı nasıl donduracağınızı  basit birkaç adımda anlatıyoruz.

Facebook hesabı nasıl dondurulur? Hesabı dondurma ve silme arasındaki fark nedir?

Hakkında çıkan skandallar ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Facebook, son olarak, kullanıcıların doğru ve tarafsız haberlere erişimini engellediği dedikoduları ile gündeme gelmişti. Bazı kullanıcılar bu durumu Facebook hesaplarını silerek boykot ederken, bazı kullanıcılar ise hesaplarını dondurmayı tercih ediyor. Hangi sebepten olursa olsun, Facebook hesabınızı dondurmak istiyor fakat bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, birkaç basit adım ile Facebook hesabınızı nasıl donduracağınızı anlattığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Facebook hesabınızı dondurmak için izleyeceğiniz adımlar;

  • Ana profilinizden, Facebook'un sağ üstündeki account simgesine tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik'i seçin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.
  • Sol sütundaki Facebook Bilgilerin'e tıklayın. Yeni Sayfalar deneyiminde bir sayfada Facebook erişiminiz varsa: Gizlilik'e ve ardından Facebook Bilgilerin'e tıklayın.
  • Dondurma ve Silme'ye tıklayın.
  • Hesabı Dondur'u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et'e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.

Facebook hesabınız dondurulduğunda;

 
  • Profilinizi sizden başka kimse göremez.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler görünmeye devam edebilir.
  • Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde adınızı görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız sadece arkadaş listelerinden görebilir.
  • Grup yöneticileri adınızla birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir.
  • Oculus ürünlerine veya Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • Yalnızca sizin kontrol ettiğiniz Sayfalar da dondurulur. Sayfanız dondurulursa insanlar Sayfanızı göremez veya arama yaptıklarında bulamaz. Sayfanızın dondurulmasını istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilirsiniz. Ardından Sayfayı dondurmaya gerek kalmadan yalnızca hesabınızı dondurabilirsiniz.

Facebook hesabınızı dondurup Messenger'ı kullanmaya devam ettiğinizde;

 
  • Arkadaşlarınızla Messenger'da sohbet etmeye devam edebilirsiniz.
  • Facebook profil resminiz, Messenger'daki konuşmalarınızda görünmeye devam eder.
  • Diğer insanlar size mesaj göndermek için adınızı aratabilir.

Facebook hesabı dondurma ve silme arasındaki fark nedir?

Hesabınızı dondurursanız:
  • İstediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi aratamaz.
  • Bazı bilgiler başkaları tarafından görülmeye devam edebilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar).
  • Oculus Ürünlerine veya Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • Yalnızca sizin kontrol ettiğiniz Sayfalar da dondurulur. Sayfanız dondurulursa insanlar Sayfanızı göremez veya arama yaptıklarında bulamaz. Sayfanızın dondurulmasını istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilirsiniz. Ardından Sayfayı dondurmaya gerek kalmadan yalnızca hesabınızı dondurabilirsiniz.
Hesabınızı silerseniz:
  • Silme işleminin ardından tekrar erişim sahibi olamazsınız.
  • Talepten birkaç gün sonra silme işlemini gerçekleştiririz. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir.
  • Mesajlaşma geçmişi gibi bazı bilgiler hesabınızda depolanmaz. Dolayısıyla, hesabınız silindikten sonra arkadaşlarınız gönderdiğiniz mesajlara erişmeye devam edebilir.
  • Bazı dosyaların (ör. günlük kayıtları) kopyaları veritabanımızda kalabilir, ancak bunlar kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek detaylardan arındırılır.
  • Oculus'ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.
  • Yalnızca sizin kontrol ettiğiniz Sayfalar da silinir. Sayfanızın silinmesini istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilirsiniz. Ardından Sayfayı silmeye gerek kalmadan yalnızca hesabınızı silebilirsiniz.
Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.