Güncel

Whatsapp'da bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyalar nasıl gönderilir ve açılır?

WhatsApp’ta alıcı tarafından açıldıktan sonra kaybolan fotoğraf veya videoları nasıl yöneteceğinizi basit adımlarla anlatıyoruz.


Whatsapp kullanıcıları tarafından uzun bir süredir beklenen ve WhatsApp’ın yakın zaman önce kullanıma sunduğu kaybolan medya özelliğinin tam olarak ne olduğundan ve nasıl kullanılabilir olduğundan bahsediyoruz.

Whatsapp'da bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyalar nasıl gönderilir ve açılır?

Gün geçmiyor ki WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir özellik sunmasın. Bu yazımızda WhatsApp’ın yakın zaman önce kaybolan medya özelliği hakkında biraz bilgi verdikten sonra nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz.

WhatsApp’ta alıcı tarafından açıldıktan ve alıcı medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra kaybolan fotoğraf veya videolar gönderebilirsiniz. Alıcı medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra, söz konusu medya artık ilgili sohbette görünmez ve alıcı tarafından tekrar görüntülenemez. Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri uygulamasına kaydedilmez ve alıcı tarafından başka kişilere iletilemez. Dilerseniz şimdi Whatsapp'ın kaybolan medya özelliğinin nasıl kullanılacağından bahsedelim.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyalar gönderme (Android)

  1. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
  2. Ekle’ye dokunun ve ardından:
  • Kameranızı kullanarak yeni bir fotoğraf veya video çekmek için Kamera’ya tıklayın. WhatsApp kullanılarak kaydedilen videolar en fazla 16 MB büyüklüğünde olabilir.
  • Telefonunuzdaki mevcut fotoğraf veya videolardan birini seçmek için Galeri’ye dokunun.
  • 1’e dokunun.
  • Gönder’e dokunun.
  • Alıcı fotoğraf veya videoyu görüntülediğinde, sohbette Açıldı bilgisi gösterilir.

    Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyaları açma (Android)

    1. 1 simgesinin bulunduğu mesaja dokunun.
    2. Fotoğrafı veya videoyu görüntüleyin.
    3. Medya görüntüleyiciden çıkmak için ekranı kaydırın veya Geri’ye dokunun.

    Görüntülediğiniz medyalar için sohbette Açıldı bilgisi gösterilir. Medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra, görüntülediğiniz medyayı tekrar görüntüleyemez veya WhatsApp’a şikayet edemezsiniz. Ayrıca bu medyalar film rulonuza kaydedilmez.

    Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyalar gönderme (KaiOS)

    1. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
    2. + simgesine basın.
    3. Göndermek istediğiniz içeriği seçin ve ardından:
    • Kameranızı kullanarak yeni bir fotoğraf çekmek veya arşivinizdeki mevcut fotoğraflardan birini seçmek için Resim’e basın.
    • Kameranızı kullanarak yeni bir video çekmek veya telefonunuzdaki mevcut videolardan birini seçmek için Video’ya basın.
  • Seç > Seçenekler’e basın, ardından Bir Kez Görüntüle’yi seçin.
  • GÖNDER’e basın.
  • Alıcı fotoğraf veya videoyu görüntülediğinde, sohbette Açıldı bilgisi gösterilir.

    Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan medyaları açma (KaiOS)

    1. 1 simgesinin bulunduğu mesajı açın.
    2. Fotoğrafı veya videoyu görüntüleyin.

    Görüntülediğiniz medyalar için sohbette Açıldı bilgisi gösterilir. Medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra, görüntülediğiniz medyayı tekrar görüntüleyemez veya WhatsApp’a şikayet edemezsiniz. Ayrıca bu medyalar film rulonuza kaydedilmez.

    Yorumlar
    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.