Android için önemli uyarı!
Android'de bulunan açık kapatılıyor.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Teknolojioku'ya abone olun
Teknolojioku'ya Google News'te abone olun
Abone OlDaha önce sizlere Android kullanıcılarının tehlikede olduğu haberini yayınlamıştık. Üçüncü parti uygulamalarla bulaşma riskinin oldukça yüksek olduğu açığın dört yıldır mevcut olduğu ortaya çıkmıştı.
Bu hafta Google, Android cihazları tehdit eden güvenlik riskini ortadan kaldıracak yamanın hazır olduğunu duyurdu ve yamanın ortakları olan orijinal donanım üreticilerine (OEM) dağıtılacağını, bu şekilde ürünleriyle ilgili yamanın yayılmasını sağlayacaklarını açıkladı.
Bu konuyla ilgili olarak açıklama yapan Google’ın Android İletişim Müdürü Gina Scigliano, “Güvenlik açığını kapatmak için hazırladığımız yama Samsung gibi OEM’lere gönderildi. Güvenlik taramalarında Google Play veya diğer uygulama platformlarında herhangi bir sorun tespit etmedik. Google Play uygulamaları taramadan geçirecek, Verify Apps ise diğer platformlardan indirilen uygulamaları tarayacak” dedi.
Uzmanlar yamanın ulaşmadığı Android kullanıcılarını yamayı alana kadar üçüncü parti platformlardan uygulama indirmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Yorumlar