Ankara Emniyet Müdürlüğü hacklendi

Kendilerini Red Hackers olarak adlandıran bir grup korsan tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğünün hacklendiği iddia edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü hacklendi

Kendilerini Red Hackers olarak adlandıran bir grup korsan tarafından  Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularından Ankara ve çevre ilçeleri dahil, genel istihbarat bilgileri, ihbar, şikayet dilekçeleri, yazışmalar, raporlar ele geçirildiği iddia edildi.

Hackerler kendilerine ait bir sitede bunları yayınlamaya başladılar.
Red Hackers yaptıkları açıklamada ele geçirdikleri belgeleri seçerek ve her gün yayınlayacaklarını, bazı belgeleri gerekli zamanlarda gerekli kişilere iletileceklerini söylediler.

1330428473_43824.jpg
Red Hackers'in açıkladığı iddialara göre :"Söz kaçakçılık ve korsan yazılımdan açılmışken, incelediğimiz dökümanlarda birçok kaçakçılık ve korsancılık baskını yapan, korsana göz açtırmıyoruz diyen emniyetin sunucularında, emniyet sistem adminleri tarafından yüklenen yüzlerce korsan programın olması ve bu programların cracklerinin hemen yanlarında olması da son derece trajikomik ve bir o kadar da düşündürücüdür."

Red Hackers'in yayınladığı ihbar ve şikayet dilekçeleri, endişeli vatandaşın hassasiyetlerini de ortaya koydu. Şikayetler de oldukça ilginç ve komik açıklamalar şikayet ve ihbarlar da görülüyor. Yurdum insanının nelerle uğraştığı ve Emniyet yetkililerinin bu kadar bilgi kirliliği içinden doğru bilgiyi seçmekte ne kadar zorlanacağı da şikayetlerin içerisinden ortaya çıkıyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şifresi kırılan sistemin tıpkı 155 Polis İmdat hattı gibi internet üzerinde kurulan bir sistem olduğunu belirttiler. Hem failleri bulma hem de bilgileri yayınlayan siteleri erişime kapatma girişiminde olduklarını duyurdu ve "zaten bu belgeler gizli değildi" dediler.