HTC One vs Xperia Z – Karşılaştırma

HTC One ve Xperia Z karşı kaşıya geliyor

HTC One vs Xperia Z – Karşılaştırma

Her modeli neredeyse Xperia Z ile karşılaştırdık. Xperia Z su geçirmez özelliğinin yanı sıra performansı ya da ekran özellikleriyle kullanıcıları büyüleyen telefonlardan oldu. Tasarımındaki çekicilik de buna eklenince Xperia Z beklenmedik bir hızla yayıldı diyebiliriz.

HTC One da HTC’nin bu yıl gelen son model amiral gemisi olarak biliniyor. Xperia Z’nin Galaxy S3 ile iPhone 5 ile hatta henüz çıkmayan Galaxy S4 ile karşılaştırmalarını yapmıştık. Şimdi sıra HTC’nin amiral gemisine geldi.

1365267614_gsmarena013.jpg

HTC One’ın Xperia Z’den üstün olan özelliklerine değineceğim ilk olarak. HTC’nin Super LCD3 ekranı 469ppi ekran yoğunluğu ile geliyor. Xperia Z de çok iyi ve keskin bir ekranla gelse de bu konuda küçük rakamlarla One’ın gerisinde kalıyor.

HTC’nin alüminyum dış yapısı da Xperia’dan daha kaliteli bir tasarım sunuyor. Optik Resim Stabilizasyonu sayesinde ultra piksellerle çekim sağlayan HTC One’ın kamerası da daha iyi durumda. Snapdragon 600 çipset Xperia’dan daha hızlı performans sergilerken, Beats Audio HTC’ye has ses sistemi de, bu konuya önem veren kullanıcılar için önemli bir artı demek oluyor.

1365267628_gsmarena014.jpg

Şimdi de Xperia Z’nin HTC One’a sağladığı üstünlüklerden bahsedelim. İlk olarak tabi ki IP57 suya ve basınca dayanıklılık Xperia Z’yi güçlüler arasına alan özelliklerden biri. Her ne kadar her gün telefonlarımızı suya düşürmesek de, şimdilerde bilgisayarlarla aynı paralara aldığımız akıllı telefonların suyla temasından geri dönüşü olmuyor. Aynı zamanda suda bile rahatlıkla telefon kullanmanın verdiği lüks biraz da teknoloji olarak değerlendirilebilir.

Bunun yanı sıra daha büyük bir ekranla gelen Xperia Z’nin tamamı cam bir yapıda ve kameranın piksel çözünürlüğü daha yüksek. Ancak HTC’nin ultra pikselleri sayesinde ikisinin de çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra Xperia Z daha ince bir tasarımla gelirken, HTC’nin aksine mikro SD kart girişiyle hafıza artırımı da sağlıyor.

1365267642_gsmarena047.jpg

Xperia Z’nin Galaxy S4 ile karşılaştırmasına göz atabilirsiniz. Bu karşılaştırmada hatırlayacak olursanız, Galaxy S4’ün bir çok özelliği Xperia Z’den daha iyi görünüyor. Ancak Sony’nin bu yıl elini çabuk tutarak birinci çeyrekte bu telefonu satışa sunması onun için büyük bir avantaj oldu.

1365267656_gsmarena048.jpg