Bu uygulama sayesinde çalınan bilgisayarını buldu

Dropbox uygulaması çalınan bilgisayarınızı buluyor.

Bu uygulama sayesinde çalınan bilgisayarını buldu

İnsanlar için kişisel bilgisayarının çalınması oldukça kötü bir şey. Çünkü bütün bilgi belge ve resimleri bu cihazlarda kayıtlı oluyor. Özellikle de Laptop gibi taşınabilir bilgisayarların çalınması çok kolay oluyor. Bu yüzden cihazların iyi korunması gerekiyor.

4 Şubat'ta evinden Macbook Pro dizüstü bilgisayarı çalınan Tumblr yazarı Dom Deltorto, daha önceden önlemini almıştı. Bilgisayarına 15 dolarlık bir uygulama kuran kullanıcı, bu uygulama sayesinde bilgisayarı çalan kişiyi görüntüledi.

1365856003_stolen-macbook-pro-tumblr-iran.jpg

Dropbox uygulaması hırsızın fotoğrafını çektiği gibi bilgisayarda neler yaptığını ve cihazın nerede olduğunu da kullanıcıya bildiriyor. İngiltere'nin Londra kentinde oturan Dom'un bilgisayarı bir ay sonra İran'ın kenti Tahran'da ortaya çıktı.

Ancak bilgisayarın resmini çektiği kişi hırsız değil bu bilgisayarı satın alan kişiydi. Olayın ardından bu kişi özür diledi ve hırsızlık olayıyla alakası olmadığını söyledi.

Dropbox ile yapılan bir ayar, bilgisayarınız çalındığı zaman çalan veya alan kişi ilk internet bağlantısını kurduğunda size bütün bilgileri veriyor.

Buradan Dropbox ile çalınan cihazınızı nasıl bulacağınızı öğrenebilirsiniz..

Aşağıda bu uygulamanın nasıl kurulduğunu izleyebilirsiniz.