2020 Mobil Dünya Kongresi’nde bir ayrılık daha!

LG'den sonra şimdi de Telekom devlerinden Ericsson koronavirüsü nedeniyle Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı!

2020 Mobil Dünya Kongresi’nde bir ayrılık daha!

Telekom devlerinden Ericsson, koronavirüsü nedeniyle 2020 Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı! İsveçli firma Ericsson, virüsün işi üzerindeki etkisini azaltmak ve çalışanlarla katılımcıların sağlığı için böyle bir karar aldığını belirtti.

2020 Mobil Dünya Kongresi’nde bir ayrılık daha!

Koronavirüsü, birçok şirketin üretimlerine ara vermesine, birçok mağazanın kapanmasına ve bazı etkinliklerin iptal olmasına neden oldu. İspanya'nın Barselona şehrinde 24-27 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi de bu durumdan nasibini alan etkinliklerden biri.

Bazı teknoloji şirketleri 2020 Mobil Dünya Kongresine koronavirüs salgını sebebi ile katılmayacağını açıklamıştı. Son olarak Güney Kore'li teknoloji devi LG'nin de katılmayacağına dair açıklamada bulunmasının ardından şimdi de Telekom devlerinden Ericsson, koronavirüsü nedeniyle 2020 Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı!

İsveçli firmanın tanıtacağı ürünler, Ericsson Unboxed adlı bir etkinlik serisi ile ortaya çıkacak. Ericsson'in Başkanı ve CEO'su Börje Ekholm, "Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve diğer paydaşlarımızın sağlığı ve güvenliği en yüksek önceliğimizdir. Bu hafife aldığımız bir karar değildir" açıklamasında bulundu ve konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Barselona'daki MWC'deki en son yeniliklerimizi sergilemeyi heyecanla bekliyorduk. Ancak bu çok talihsiz bir durum, bu durumda en sorumlu iş kararının katılımımızı bu yılki etkinlikten geri çekmek olduğunu düşünüyoruz."

MWC'nin düzenleyicisi GSMA, bir süre önce koronavirüs salgınının, etkinlik üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını açıklamış , ayrıca buna ek olarak ziyaretçi ve sergicilerin güvenliği için etkinliğe bir el sıkışmama kuralı getirildiğini duyurmuştu.

Ancak görünen o ki; bazı teknoloji firmaları bu açıklamaları pek de tatmin edici bulmamış olmalı. Çünkü 2020 MWC'ye katılmama gibi ciddi bir karar almak zorunda kaldıkları bunun bariz bir göstergesi.

Bu arada medya sponsoru olduğumuz dünyanın en büyük mobil teknolojiler fuarı olan MWC ile ilgili en yeni gelişmeleri ve tüm haberleri MWC 2020 sayfalarımızda bulabilirsiniz.