Apple beklenen tamir programını Türkiye'ye getiriyor!

Apple'ın Self Servis Onarım programı, bu yılın başlarında ABD'de piyasaya sürüldükten sonra sekiz Avrupa ülkesine daha ulaştı.

Apple beklenen tamir programını Türkiye'ye getiriyor!

Buradaki müşteriler, iPhone 12 ve iPhone 13 serilerinde çok görülen hatalardan  birçoğunun yanı sıra Apple silikonlu MacBook’lar için de tamirat gerçekleştirebilecek. Apple bir basın açıklamasında, "Self Servis Onarım Mağazası, 200'den fazla ayrı parça ve alete ve ayrıca onarım kılavuzlarına erişim sağlıyor" dedi.

Yedek parçalar ve araçlar şu an Apple'ın Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'taki Self Service onarım mağazasından satın alınabilir durumda. Apple, yetkili onarım sağlayıcılarının sunduğu fiyatlarla aynı fiyatlara sahip olduklarını söylüyor. Tek seferlik bir  onarım için bir alet satın almak istemiyorsanız, bir takımı bir haftalığına 54,90 pound karşılığında kiralamanız da mümkün olacak. Müşteriler, değiştirilen parçaları yenileme ve geri dönüşüm için geri gönderebilecek.

Parça fiyatlarına birkaç örnek olarak 70,78 pound (77,04 euro) karşılığında bir pil modülü, 282,28 pound (327,11 euro) karşılığında bir ekran modülü ve 168,55 pound (192,76 euro) karşılığında bir kamera modülü satın alabilirsiniz. Bir iPhone 13 onarımı için bir pil presi, ekran presi, yapışkan kesici, çeşitli tork sürücüleri ve bir mıknatıslayıcı dahil olmak üzere birçok araç gerekiyor, bu nedenle kiralama iyi bir çözüm gibi görünüyor. Bu aletlerin yanısıra karmaşık onarım işleri yaparken kendinize güvenmeniz gerektiğini  de söylemeye herhalde gerek yok.

Apple beklenen tamir programını Türkiye'ye getiriyor!

Bu onarım türü yetkili bir Apple servisine uzak olan kişiler için iyi bir seçenek. Ancak yine de parçaların fiyatını, alet kiralamayı ve becerinizi Apple veya üçüncü bir tarafça profesyonel bir servis maliyetiyle karşılaştırmak isteyebilirsiniz.

Bu arada self servis onarım seçeceği yalnızca yeni modeller için geçerli olduğundan, AB onarımlar için iki nesilden fazla geriye gidilebilmesini istiyor. Birlik henüz kısa süre önce, bir telefonun AB'de piyasaya sürülmesinden sonra en az beş yıl boyunca 15 bileşenin (piller, ekranlar, şarj cihazları vb.) erişilebilir olmasını önermişti.

AB ayrıca 2024'ün sonuna kadar mobil cihazlar için USB-C ile şarj edilmesini zorunlu kılan bir yasa çıkardı; bu, Apple'ın o zamana kadar iPhone'lardaki Lightning konektörünü ortadan kaldırması gerektiği anlamına geliyor. İki Apple cihazına (iPad Pro ve iPhone) sahip olmak bile iki ayrı kablo gerektirdiğinden, yasa kablo şeklindeki e-atıkları ortadan kaldırma çabasını temsil ediyor.