WhatsApp satılacak mı, şirketten açıklama geldi
Son günlerde sıklıkla dile getirilen gelişme hakkında ilk resmi açıklama geldi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Teknolojioku'ya abone olun
Teknolojioku'ya Google News'te abone olun
Abone OlSon günlerde mobil dünyasında ortaya çıkan bir dedikodu, kullanıcılar arasında merakla takip edilmekte. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın 1 milyar dolar karşılığında Google’a satılacağı söylentileri, Google’ın yeni mesajlaşma uygulaması Babel için önemli bir hamle olarak görülüyordu.
İkili arasında görüşmelerin yapıldığı ve neticenin kısa süre
içerisinde kamuoyuna açıklanacağı konuşulurken WhatsApp cephesinden
konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Şirketin İş Geliştirme Başkanı
Neeraj Arora “Google ile herhangi bir satış üzerine müzakereler
yapılmadığını” bildirdi. Kısa bir açıklama yapmayı tercih eden
Arora, diğer soruları yanıtsız bırakarak daha fazla yorum yapmaktan
kaçındı.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp’ın Facebook tarafından da satın alınacağı iddiaları gündemde yer bulmuştu. Ne var ki söz konusu gelişme söylentiden ibaret kalmıştı. Dev şirketlerin WhatsApp’la ismi anılması olağan bir gelişme olsa gerek, zira söz konusu uygulama dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması.
Google cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil, ancak bu gibi iddialar sonrasında genel anlamda satış işlemlerinin gerçekleştiğine şahit olduk. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.