Nasıl Yapılır

Twitter hesabı nasıl kapatılır?

Twitter hesabınızı tamamıyla nasıl silebileceğinizi detaylı bir şekilde anlattık.

Twitter hesabı nasıl kapatılır?

Yeri geldiğinde gerek fazla takipçi sayımızın olmaması gerek bunalım dönemine giriş yaptığımız zamanlar sosyal medyadan uzaklaşmak isteyebiliriz. Bu gayet normal bir süreç. Eminiz birçoğunuz zamanında Twitter ya da Facebook hesaplarınızı kapatma düşüncesini aklınızdan geçirmişsinizdir. Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Sanıldığı kadar zahmetli bir iş mi bu? 

Twitter hesabı nasıl silinir?

Sosyal medya devlerinden biri olarak gösterilen Twitter'da aslında hesap silme işlemi o kadar da zor değil. Sadece Twitter'ın kendi belirlediği bazı kurallar mevcut. Ek olarak belirtmek isteriz ki bu işlemlerin ardından tekrardan Twitter hesabınızı aktif duruma getiremez ve kaldığınız yerden devam edemezsiniz.

Sıfırdan başlamalı ve takip ettiğiniz insanları tekrardan takip etmeye başlamanız gerekir. Bunun içerisine geçmiş dönemler de paylaşmış olduğunuz Tweetleriniz de dahildir.

Dilerseniz silme işlemine başlamadan önce Tweetlerinizi indirebilir ve sıfırdan başladığınız zaman bunları tekrardan yeni hesabınıza aktarabilirsiniz. Twitter verilerinizi indirmek için Twitter > Ayarlar > Hesap > Twitter Arşivin yolunu izleyerek, “Arşivini İste” butonu ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının e-mail adresine, Tweetlerinin içerisinde bulunduğu bir dosya gönderilir. 

Twitter hesabını silmek o kadar da zahmetli değil!

Twitter'da hesap silme işlemi aslında diğer sosyal medya hesaplarına göre daha rahat ve kolaydır. Peki silme işlemini nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Öncelikle kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından sağ üst köşede bulunan ayarlar bölümünden hesap kategorisine gelmeli ve ''Hesabımı devre dışı bırak'' seçeneğini tıklamalısınız.

Bu işlemin ardından Twitter, size emin olup olmadığınızı soracaktır. Bu aşamayı ''Eminim'' seçeneği ile devam ettirmeniz dahilinde Twitter direkt olarak hesabınızdan çıkışınızı sağlayacaktır. Peki hesabınız bu işlemlerin ardından kalıcı olarak silinmiş anlamına mı gelmekte?

Twitter hesabımı devre dışı bıraktıktan sonra tekrar açabilir miyim?

Tabii ki hayır. Öncelikle hesabınız devre dışı bırakılır ve kararınızdan vazgeçip dönme ihtimaline karşı sizlere 30 günlük bir açık kapı bırakılır. Tabii ki bu süre içerisinde diğer kullanıcılar hesabınızı göremez ve etkileşime geçemez.

Eğer 1 ay boyunca hesabınıza hiç giriş yapmazsanız ayın sonunda hesap kalıcı olarak Twitter'ın sisteminden silinir. Böylelikle siz de hesabınıza sonsuza dek veda etmiş olursunuz. 

Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.