500.000 TL’lik 2020 Volkswagen Passat çarpışma testinde ikiye katlandı

Tok kapı sesiyle dikkatleri üzerine çeken Volkswagen Passat sevenlerini üzecek. Zira 2020 model Passat’ın çarpışma testleri izleyicilere yok artık dedirtti.

500.000 TL’lik 2020 Volkswagen Passat çarpışma testinde ikiye katlandı

Volkswagen ülkemizde en çok otomobil satan şirketlerin başında geliyor. Genel olarak baktığımızda Volkswagen grubunun en sevilen otomobillerinin Passat ve Golf olduğunu da söyleyebiliriz. Golf daha çok genç kesime hitap ederken, Passat ise orta yaş ve üzerine hitap ediyor.

Volkswagen otomobillerin kullanıcıların gözünde bu kadar değerli olmasının sebebi ise sağlamlığı diyebiliriz. Bir de tok kapı sesi var ama o sonraki nedenlerden.

Şahin mi Volkswagen Passat mı belli değil

2020 model Volkswagen Passat geçtiğimiz gün bir çarpışma testinde ortaya çıktı. Otomobilin çarpışma testi sonuçları ise ciddi anlamda korkulacak türden. Dilerseniz bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

İşin garip yanı ise açılan airbag yani hava yastığının hiçbir işe yaramıyor oluşu. Hava yastığı sürücünün sağına doğru kayınca ön konsol da direkt olarak mankenin ağzına girdi. Normal şartlarda hafif sıyrıklarla atlatılabilecek bu kaza 2020 Volkswagen Passat modelinde ölüm nedeni olacak gibi görünüyor.

Elbette şunu da unutmamak gerekiyor. Belki bu farklı bir ülke ya da bölge için üretilmiş daha düşük kaliteli bir Passat olabilir. Zira Passat denildiğinde akla gelen sağlamlık tam olarak böyle bir şey değildi. Testteki araç bildiğiniz Şahin gibi ikiye katlanıyor. Muhtemelen yandan şiddetli bir darbe aldığında da ikiye bölünecektir.