1985 yapımı Super Mario Bros. oyunu için servet ödendi!

Antikacılık oyun sektörüne de sıçramış gibi gözüküyor. 1985 yılında yapılan Super Mario Bros. adlı oyun için servet ödendi!

1985 yapımı Super Mario Bros. oyunu için servet ödendi!

Son zamanlarda eski oyunlara olan talep giderek artıyor. Bu oyunları satın alan kişi veya kişiler nostalji mi yaşamak istiyor bilinmez ancak bir gerçek var ki ilk çıktığı gibi korunmuş ve saklanmış olan eski oyunlara karşı bir ilgi mevcut.

Bunun en somut örneğini ise geçtiğimiz yıl yaşamıştık. 25 yıllık bir Mario 64, 1.56 milyon dolara alıcı bulmuştu ve bu rekor tarihe geçmişti. Ancak yapılan açıklamaya göre 1985 yapımı Super Mario Bros. oyununun satışı, bu rekoru geride bırakmaya yetti.

1985 yapımı Super Mario Bros. oyunu için servet ödendi!

Belirtilen detaylara göre oyun eski eşyalara yatırım yapılmasını sağlayan Rally isimli site aracılığı ile satıldı. Cuma günü gerçekleştirilen satışa göre 1985 yapımı olan ve henüz kutusundan hiç çıkartılmayan Super Mario Bros. 2 milyon dolar karşılığında el değiştirdi.

New York Times tarafından yapılan habere göre Rally, oyunu 2020 yılının Nisan ayında 140.000 dolara satın almış. Yine geçen yılın Ağustos ayına gelindiğinde 150.000 dolar değerinde olan üç bin adet hisse satışa sunulmuş. Aynı yıl yapılan 300.000 dolarlık teklif ise yatırımcılar tarafından reddedilmiş. Bir Rally temsilcisi ise video oyun sektörünün hali hazırda oldukça hareketli olduğunu aktarıyor.