Facebook etkileşim tuzaklarıyla mücadele için Türkçe öğrendi

​Facebook, sosyal ağ üzerindeki etkileşim tuzaklarıyla mücadeleyi Türkçe gönderileri kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı 

Facebook etkileşim tuzaklarıyla mücadele için Türkçe öğrendi

Son günlerde veri skandalı yüzünden zor günler geçiren Facebook yeni adımlar atmaya devam ediyor. Kullanım şartları, reklam kapsamları ve daha birçok konuda düzenleme getiren Facebook şimdi de sosyal ağ üzerinde beğeni dilenciliği olarak da tanımlanabilecek etkileşim tuzaklarıyla mücadeleyi Türkçe gönderileri kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı. Bugüne kadar bu alanda Türkçe gönderiler değerlendirilmediği için birçok sayfa ve site bu yöntemle abone ya da beğeni kazanıyordu.  

Facebook etkileşim tuzaklarıyla mücadele için Türkçe öğrendi - Resim : 1

Sosyal ağ , geçen Aralık ayında etkileşim tuzağı (engagement bait) kullanan kişi ve sayfalara ait belirli gönderileri Haber Kaynağında daha alt sıralarda göstermeye başlayacağını duyurmuştu. İlk olarak tıklama tuzağı kullanan kişiler ve sayfalar tarafından yapılan İngilizce gönderilere uygulanan ve sonrasında İspanyolca, Arapça, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Portekizce gönderilerin de dâhil edildiği bu güncelleme, bugün Türkçe, Mandarin, Hintçe, Endonezce, Tagalogca, Vietnamca ve Tayca dillerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Facebook, bu uygulamayla Facebook'ta daha anlamlı ve gerçek konuşmalara yer vermek için spam içerikli, sansasyonel veya yanıltıcı içeriklerin yayılmasını azaltmayı amaçlıyor.

Facebook'taki ekipler, daha gerçek etkileşimleri teşvik etmeye yardımcı olmak için yüz binlerce gönderiyi gözden geçirip kategorilere ayırdı ve farklı türdeki etkileşim tuzaklarını tespit edebilen bir makine öğrenimi modeli geliştirdi. Bu taktiği kullanan gönderiler Haber Kaynağında daha az gösterilecek.

İstisnaları olacak

Kayıp bir çocukla ilgili haberlerin yayılması, bir amaç için para toplanması ya da seyahat için ipuçları istemek gibi insanlardan yardım, tavsiye veya öneri isteyen gönderiler ise bu güncellemeden olumsuz etkilenmeyecek.

Bugüne kadar Türkçe konusunda pek istekli olmayan Facebook, yaşanan olayların ardından bu tarz bir adım atarak kullanıcılarını memnun etmeyi amaçlıyor.